Kasim Kokot se želi vratiti u Rogaticu

Krajem mjeseca jula ove godine u Rogatici je boravio Plan-Tim sa Pala koji je bio zaduzen za  ciscenje rusevina i kabastog otpada. U toj akciji je ociscena i rusevina Kasima Kokota-Koke. Posmatrao sam legendu kako prezivljava trenutke u svojoj avliji, u avliji u kojoj je rodjen, odrastao i on i svi njegovi. Osjetio sam lomove u njegovoj iskrenoj dusi, bol, ali i gordost i cvrstu odluku.HOCU DA SE VRATIM.

 

Pisati o ovakvoj ljudskoj velicini je vrlo zahtjevno. Ima toga dosta da se  napise o covjeku, fudbaleru profesoru, treneru, jednostavno o legendi. Legendi ex-yu fudbala,i gracu Zeljeznicara, Olimpije, internacionalcu koji je pokazivao svoje majstorije i u Francuskoj, uspjesnom treneru, covjeku Rogaticaninu je zbilja zahtjevno i tesko. Ali ja se eto odvazih da napisem par recenica.

Legenda je zaduzio Rogaticu i Rogaticane sa svojim uspjesima, svojim radom je korektno reprezentovao sebe i svoju Rogaticu, nikad sebi nije dozvolio da napomene da je on prvo Rogaticanin pa onda sve ostalo., mislim da je vrijeme da se Rogatica oduzi prema ovoj ljudskoj velicini, da mu se oduzi na nacin da se izgradi njegova rodna kuca, gdje bi se on odmah vratio sa svojom porodicom. Kaze nas Koka. Nije mi daleko stadion, Mladost je dio moga zivota i duzan sam FK Mladosti da im pomognem i da ih odvedem u veci rang takmicenja, ja sam sad u penziji i to bi mi bila preokupacija.

 

Bila bi to velika stvar za nas povratnike da nam se Koka vrati.Sigurno bi postakao jos mnoge da se vrate u njegovu mahalu kao i u druge dijelove nase Rogatice.Ne trazi legenda nista ali mislim da je vrijeme da se Rogatica pocinje oduzivati svojim gradjanima istaknutim sportistima. Vrijeme je da sve strukture danas u Rogatici pocinju razmisljati u tom pravcu.

Legendo neka ti je sretno,zelimo da sto prije dodjes u svoju i nasu Rogaticu, ucinicemo sve da se to desi sto prije.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentariši