Udruženje mladih ljubitelja scenskih umjetnosti “Confero”

FOTO: Press konferencija povodom premijere predstave “Najjača armija”

 

Utorak, 27 Septembar 2011.g.  

Danas je u prostorijama Udruženja „Damar omladine“ organizovana press konferencija Udruženja mladih ljubitelja scenskih umjetnosti „Confero“ povodom početka nove teatarske sezone, te premijere predstave „Najjača armija“, koja će se održati u visočkom kinu u srijedu 28.09.2011. sa početkom u 20.00 sati, a repriza predstave je u petak, 30.09.2011. također od 20.00 sati. O novoj sezoni, te samoj predstavi govorio je Rasim Pavica, režiser predstave: „Predstava ‘Najjača armija’ je igrana u sezoni 2007/08. a ovaj put se radi o obnovi ove predstave, s nekoliko izmjena među glumcima, pa će ‘Najjaču armiju’ nositi seniorska ekipa. Svaki lik u predstavi predstavlja drustveni stalež, sloj u BiH.

 

 

 

Tu su poljoprivrednici, predstavnici vlasti, studenti. Aktuelnost predstave još uvijek ne jenjava, mislili smo i ranije obnoviti predstavu, koja govori o stvarima koje sve nas bole. Na ovu predstavu trebaju doći svi koji su nezadovoljni situacijom, ovo je i priča o nastavnicima koji ne mogu da pronađu posao, jer ne pripadaju niti jednoj stranci, priča o BiH onakvoj kakva zaista jeste, priča o svima nama danas, kako živimo, kako se snalazimo. Premijera je u srijedu, a u petak je repriza, nakon Visokog ‘Najjača armija’ će naredne sedmice gostovati i u Vogošči, a cilj je da predstavu vidi što veći broj ljudi. U planu ‘Confera’ je i još jedan projekat, predstava srednjoškolskog uzrasta kojom ćemo se predstaviti na festivalu u Konjicu.“

 

Osim Rasima Pavice press konferenciji su prisustvovali i neki od glumaca u ovoj predstavi koji su se također obratili, a među njima su bili Alisa Abazović, koja u predstavi glumi visoku predstavnicu, Dženana Brkić u predstavi ima ulogu turbo folkera, Emina Smajlović kao domaćica, Amar Mujić student, te Selma Mustagrudić, a osim njih u predstavi igraju i Adnan Mević, Amina Rizvanović, Emina Karamehić, Džana Dišalari, Emina Hasečić.

 

(Izvor: Visoko.co.ba) 

 

 

 

 

 

Komentariši