Useljenje u zgradu, čiju gradnju pomaže slavna glumica, zakazano za novembar

U centru Rogatice početkom novembra bit će otvorena zgrada čiju je gradnju pomogla holivudska zvijezda Anđelina Đoli (Angelina Jolie). Zgrada je namijenjena izbjeglicama iz kolektivnog centra koji se nalazi u bivšoj rogatičkoj Ekonomskoj školi.

Ove izbjeglice prošle godine Đoli je obišla sa suprugom Bredom Pitom (Brad Pitt).

 

 

Preuzeto iz Avaza

 

Problemi s useljenjem u zgradu Anđeline Đoli: Načelnik Rogatice istjeruje starice!?

 

Useljenje u zgradu, čiju gradnju pomaže slavna glumica, zakazano za novembar

 

 

Završila u bolnici

Već su se, međutim, pojavili prvi problemi. Izbjeglice tvrde da se humani gest slavne glumice već sada uveliko zloupotrebljava. Jedna od izbjeglica u kolektivnom centru, Ranka Andan (74), za naš list ispričala je da joj je prije nekoliko dana iz rogatičke općine saopćeno da za nju u novoj zgradi nema mjesta.

– Ranko Vladičić iz Foče rekao mi je da trebam potpisati papir i zajedno s drugom stanovnicom kolektivnog centra Radom Rosić, koja mi nije ništa, prihvatiti stančić u naselju Tekija na petom spratu – ogorčeno priča Ranka.

Ona tvrdi da načelnik općine Rogatica Radomir Jovičić, u Foči, umjesto nje i Rosić, pokušava smjestiti ženu koja u spomenutom kolektivnom centru nije provela ni dan. Kada je čula ovu vijest, Rada Rosić, pričaju njene komšije, završila je u bolnici u Foči.

Mračni sobičak

– Ovamo su dolazili ljudi iz Anđelininog tima, jedna žena i dvojica muškaraca, i nekoliko puta me zapisivali. Sada načelnik kaže da mi nemamo pravo na sobu u novoj zgradi, da su se odjednom pojavile neke druge osobe i da će se spisak još jednom prekontrolisati – objašnjava Andan.

U svom mračnom sobičku kolektivnog centra, sa suzama u očima Ranka nam govori da neće potpisati nikakav papir iz Općine i da će se za pomoć obratiti i Američkoj ambasadi u našoj zemlji.

– Nije uredu da se u Anđelininu zgradu useli neko ko ni dana nije proveo u kolektivnom centru, a da se ja, koja primam 40 maraka pomoći mjesečno, smještam u drugi stan i čekam kada će se pojaviti njegov prijeratni vlasnik – poručuje Andan.

Tokom jučerašnjeg dana neuspješno smo pokušavali uspostaviti telefonsku vezu s načelnikom Rogatice kako bismo čuli i njegovo obrazloženje.

Luksuzna dvospratnica

Luksuzna dvospratnica u centru Rogatice, koju mještani odmila zovu “Vila Đoli”, ima 11 garsonijera i dva jednosobna stana. Neki od budućih stanara objašnjavaju nam da će sobe biti kompletno uređene, a da na raspolaganju imaju i veliku dvoranu za slavlja, kao i zajedničku prostoriju u kojoj će piti kafu i družiti se.

Komentariši