Amel ef. Kozlić – Bajramska poruka

Bajramski dani su dani radosti, veselja, druženja a svakako i dani u kojima smo ponosni na ono što imamo i na ono što jesmo. U tom ponosnom radovanju muslimani ovih prostora nikako nesmiju zaboraviti one koji iz poznatih razloga u ovim danima i pored velikog napora ipak ne uspjevaju sakriti svoju bol, obzirom da mnoge naše porodice bajrame dočekuju bez svojih najmilijih.

Teško je na dane bajrama bilo gdje biti radostan ako nisi na svom rodnom pragu.

 

 

 

S toga, neka nam ovi mubarek-dani vrate vjeru, nadu i međuljudsko povjerenje; neka među nama nestane straha, zlobe i zavisti; neka nam zajedništvo povrati samopouzdanje; neka svako radi svoj posao savjesno i odgovorno; shvatimo da je tajna uspjeha na ovom svjetu iskrena vjera i plemenito djelo!

 

Zato u ovim danima posjetimo svoju rodbinu, obiđimo mezarja svojih najmilijih, otvorimo vrata komšijama, posebno onima koji bez obzira na bajram ipak osječaju tugu, okrenimo se oko sebe i pogledajmo ko treba našu bratsku ljubav i našu ljudsku pomoć!

 

Na kraju, koristim priliku da kako u svoje ime, tako i u ime Medžlisa Islamske zajednice Rogatica, svim Rogatičanima u domovini i dijaspori zaželim sretne bajramske dane uz dovu Allahu dž.š da nam ukabuli naše kurbane, da osnaži naše jedinstvo i pomogne nam da budemo od onih koji će dati svoj doprinos u očuvanju istinskih islamskih vrjednosti na ovim prostorima…

 

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!!!

   

 Amel ef. Kozlić

Komentariši