Zbog kvara na dalekovodu Žepa 17 sela bez struje

U Radnoj jedinici “Elektrodistribucije” u Rogatici Srna saznaje da struje nema na dalekovodu Žepa na 17 trafostanica i isto toliko sela. Dodatni problem u otklanjanju kvara na ovom dalekovodu dužine 18 kilometara predstavlja to što je neprohodan put do ovih sela.

Ekipe Radne jedinice “Elektrodistribucije” na Sokocu otklanjaju kvar na dijelu dalekovoda Kaljina, jer struje nema na šest trafostanica i isto toliko sela.

Na području opštine Han Pijesak struju nema šest sela, jer je zbog obilnih snježnih padavina u kvaru 10-kilovoltni dalekovod Ljeskovc.

Ekipe Poslovnice “Elektrodistribucije” u Han Pijesku su na terenu i otklanjaju kvar.

Zamjenik komandanta Opštinskog štaba Civilne zaštite Mile Golijan rekao je danas Srni da je snabdijevanje grada strujom i vodom uredno, ali da nisu prohodni dijelovi puteva do mjesta Džimrije i Malo Polje na području opštine.

On je naveo da je u ovogodišnjem budžetu opštine za zimsko održavanje puteva obezbijeđeno 40.000 KM, a i Vlada Republike Srpske odobriće interventnu pomoć od 50.000 KM opštini Han Pijesak, u kojoj je proglašeno stanje elementarne nepogode usljed snježnih padavina.

Prema njegovim riječima, lokalne puteve od snježnih nanosa čisti mehanizacija preduzeća “Tehnometal” iz Vlasenice, Šumskog gazdinstva “Visočnik” sa Han Pijeska i jedna privatna mašina. Preduzeće “Romanija-putevi” sa sjedištem na Sokocu održava regionalni put.

Komentariši