Za ugrožena domaćinstva 42 paketa sa hranom

ROGATICA – Ugroženim domaćinstvima na području opštine Rogatica danas će biti dostavljena 42 paketa sa hranom, a za raščišćavanje snježnih nanosa u selo Štavanj biće upućen zglobni traktor. Pakete, u kojima je brašno, ulje, šećer, so, geršlo, riža, tjestenina, dostaviće članovi opštinskog Štaba Civilne zaštite

 

 

 

Za ugrožena domaćinstva 42 paketa sa hranom

ROGATICA – Ugroženim domaćinstvima na području opštine Rogatica danas će biti dostavljena 42 paketa sa hranom, a za raščišćavanje snježnih nanosa u selo Štavanj biće upućen zglobni traktor. Pakete, u kojima je brašno, ulje, šećer, so, geršlo, riža, tjestenina, dostaviće članovi opštinskog Štaba Civilne zaštite, a jedan paket biće dostavljen Zorki Jovičić u selu Štavanj.

Direktor rogatičkog Centra za socijalni rad Katica Vitomir rekla je danas Srni da će paketi sa hranom biti dostavljeni licima koji nemaju srodnika i primaju novčanu pomoć od ovoga centra, te socijalno ugroženim licima.

Prema njenim riječima, paketi će biti dostavljeni u Mjesnim zajednicama Borike, Seljani, Stjenice, Gučevo, Mesići, Kozići, Osovo i Kukavice.

U selu Štavanj u Mjesnoj zajednici Borike ostala domaćinstva imaju hrane. U Kramer selo biće dostavljeno sedam paketa sa vodom.

Zamjenik komandanta opštinskog Štaba Civilne zaštite Milenko Janković rekao je danas Srni da, zbog snježnih nanosa, nisu prohodni putevi do 17 sela i 30 zaselaka, a da na raščišćavanju radi mehanizacija preduzeća “Stare Gore”, “Ileksa” i “Transkop” iz Rogatice.

srna

Komentariši