Zločinac još uvijek na slobodi

Rogaticki zlocinci i zlocini ce, sve su prilike, ostati nekaznjeni jer niti se traze nestale zrtve a niti se podizu optuznice protiv zlocinaca. Netrazenjem nestalih se aboliraju zlocinci i njihovi zlocini, jer bez otkrivanja masovnih grobnica nedostaju materijalni dokazi zlocina.

Jedan od najvecih zlocinaca na rogatickoj opstini, Rajko Kusic, zivi sa porodicom bezbjedno negdje u Srbiji. Nista se u Rogatici nije moglo desiti a da to nije s njegove strane odobreno ili vrlo cesto uz njegovo licno ucesce a desili su se strasni zlocini. On je trenutno nedostupan pravdi ali protiv njega ima veoma malo onih koji su spremni biti svjedoci nezapamcenih zlocina. Nazalost to je tako.

U ovom snimku cete pored Kusica vidjeti jos neke zlocince manjeg kalibra. Samo jednog od njih je stigla pravda i trenutno izdrzava kaznu , drugi je opet sam (po pricama) sebi presudio jer se nije mogao boriti protiv savjesti koja je nastupila sa zakasnjenjem.

 

Mnoge lazi i nebuloze u ovom snimku nisu nikakvo iznenadjenje jer od cetnika nikad nismo nista drugo ni ocekivali.

Ovaj snimak objavljujemo samo iz razloga da se probudi savijest onih cije bi izjave i svjedocenja bila inicijalna kapisla za pokretanje ozbiljnijih koraka na osudi i kaznjavanju rogatickih zlocina i zlocinaca.

 

 

{youtube}4jJn46owaPE{/youtube}

Komentariši