Paketi hrane za povratnike u rogatička sela

Općina Centar je, u saradnji sa Narodnom kuhinjom ”Stari Grad”, organizirala akciju za pomoć povratničkim porodicama u mjestima Burati, Kramer, Kozadre i Vragolovi na području Mjesne zajednice ”Stjenice”, Općina Rogatica. Tako je 27 izbjegličkih porodica dobilo od Narodne kuhinje ”Stari Grad” pakete sa najpotrebnijim životnim namirnicama.

 

 

Općina Centar je obezbijedila kombi za dostavu paketa sa namirnicama najugroženijem stanovništvu na tom području, koji su nakon velikih vremenskih nepogoda bili prepušteni sami sebi. Pakete hrane povratničkim porodicama uručio je 24. februara 2012. godine Adil Katica, pomoćnik načelnika za lokalnu samoupravu Općine Centar..

– Nikada nam se niko, osim Općine Centar, nije javio da pita jesmo li živi i kako živimo. Pomoć će nam dobro doći u ovim hladnim danima, te se ovom prilikom zahvaljujem svima koji su sudjelovali u humanoj akciji – rekao je Hazim Katica, povratnik u mjesto Burati.

– Ova pomoć nam je dobro došla i sigurno je da nam može biti sedam dana. Hvala Općini Centar koja nas se sjetila, nadam se da će to učiniti i drugi, jer mi ovdje zaista teško živimo – rekao je Hamdo Omanović, stanovnik Kramer sela.

Deset paketa otišlo je u mjesto Burati, devet je podijeljeno u Kramer selo, dok su po četiri paketa dostavljena u Kozadre i Vragolove.

 

Komentariši