Takmičenje u islamskom stihu

Rezultati takmičenja u islamskom stihu: Pero bosanskih velikana 2012.

 

IslamBosna.ba – Poštovana braćo i cijenjene sestre, uvaženi posjetioci islamskog web-portala IslamBosna.ba, ovom prilikom vas obavještavamo o rezultatima Takmičenja u islamskom stihu: Pero bosanskih velikana 2012.

Naša komisija u sastavu:

Jasmina Sejtarija – vlasnica IP “Sejtarija”
Emina Kamenarević – urednica izdavačke kuće Connectum
Esad Bajić – književnik

je, nakon iscrpnog i detaljnog razmatranja svih pristiglih radova, kao najbolje odabrala tri, koji će i biti nagrađeni onako kako smo to naveli u obavijesti o takmičenju. Treba napomenuti da su svi pristigli radovi bili originalni, kvalitetni i svaki na svoj način posebni i dirljivi. Nadamo se da nikoga od učesnika takmičenja nismo oštetili, a ako se kojim slučajem tako desilo, od Allaha tražimo oprosta, a od učesnika da nam halale, jer naše namjere su bile plemenite i iskrene, a greške i propusti su svojstveni ljudima.

Ovdje navodimo imena autora nagrađenih radova:
1. Amra Bulutović “Nebeski lavirint” (monografija “BiH, hiljadu pitanja – hiljadu odgovora“ + 100 KM)
2. Smajil Durmišević “Ruke” (knjiga “Daleko od Medine” + 50 KM)
3. Kemal Obad “SEDEF VJEČNE LJUBAVI” (knjiga “Vertigo” + 50 KM)

IslamBosna.ba je obezbijedila i utješnu nagradu u vidu knjige autora Yusuf el-Qardawi “Radosne vijesti o trijumfu Islama”, za još dva pristigla rada:
Edina Mešić sa radom “Mom sinu”
Samir Dizdarević sa radom “U najskrivenijim odajama moga srca”

Redakcija će u najkraćem roku kontaktirati autore nagrađenih radova kako bi se dogovorili oko preuzimanja nagrada.

Sve radove koji su pristigli na takmičenje, te ispunili propisane uslove, ćemo, ako Bog da, objaviti u narednom periodu nasumičnim redosljedom. Na kraju se zahvaljujemo svima onima koji su uljepšali ovaj projekat svojim učešćem i molimo Uzvišenog Allaha da ih nagradi najljepšom nagradom.

IslamBosna.ba

 

 

Komentariši