Kad zamirisu jorgovani

Rogatica.11.05.2012.godine

Jutarnje majsko sunce obasjalo našu čaršiju,krenuh jutros na posao i nako uz put niz mahalu napravih nekoliko slika jorgovana i prisjetih se naših rahmetli majki koje su svojom rukom njegovale ove jorgovane,sjetih se njihovih rahmetli sinova. El fatiha.
Miris jorgovana širi se mahalom,u tom mirisu su duše naših rahmetlija koje nas podsjećaju na njih i njihov izuzetno kratak život, ne mogu a da se nesjetim i nepomenem njihova imena: rahmetli Suada Đeze ,Dine, Šemse, Fadila Arukovića, Muhameda i Rasima Pavice,Memnuna-Memice Ajanovića, Nedžada Kusture, Muhidina -Taleta Mušanovića i mnogih drugih iz naših Rogatičkih mahala,svih onih koji nisu među nama,a naši jorgovani podsjećaju i čuvaju trajnu uspomenu na njih.Neka im je vječni rahmet i lahka Bosanska zemlja. Amin.
Petak je, dan kada dosta džematlija dolazi u Čaršijsku džamiju na Džuma-namaz.Iskoristih priliku i napravih malo slika prije klanjanja Džume -namaza da Vam dragi moji Rogatičani i Rogatičanke prenesem i djelić te atmosvere u Vaše daleke domove.
Selam i pozdrav svim Rogatičanima i Rogatičankama ma gdje god bili.

 
Kad zamirisu jorgovani…

Komentariši