Visegrad se danas oprostio od 66 zrtava genocida, od 66 sehida

U Visegradu se danas sakupilo po slobodnoj procjeni izmedju 3 i 4 hiljade Bosnjaka iz regije. Bilo je tuzno jer smo se nakon 20 godina cekanja oprostili od od svojih najblizih. Ali je i ponosno vidjeti koliko je naseg naroda  doslo da klanja Dzenazu i da fatihama i dovama isprati najmilije na ahiret. I pored prijetnji i medijske kampanje o pripremama cetnicke armade da ce biti problema vidi se da je samo manji dio tome podlegao. Kisa kao i uvijek kad se ispracaju Sehidi i ovaj put je isto. Otkriven je i spomenik za osnivanje memorijalnog centra Straziste Visegrad.

 I ja sam sa porodicom i prijateljima ispratio sestru Fahru. Iako sam u prvom momentu bio za ukop u Sarajevu smatram da je ovo daleko bolje. Neka svjedoci da su zlocinci tu pocinili zlocine. Jer dosta tih jadova i ljudskih pogani prolaze pored Mezarja i mogu gledati svoje herojsvo.
Nakon dostojanstvene Dzenaze i molbe  Dovom Allahu dz. za ukopane  sehide vecina se uputila na Cupriju da bacanjem u Drinu 3000  ruza sjeti se na isti broj Visegradskih zrtava. Bilo je cudno vidjeti kolonu koja se protegla od Mezarja Straziste do cuprije.

Da kazem da je organizacija bila na nivou. Ja licno nisam primjetio ni jedan problem. I organizacioni odbor i organi bezbjednosti su odradili svoj posao korektno. Kazu da je ujutro bilo neko postrojavanje.A ja sam u razgovoru sa nekoliko osoba vidio da su ponosni sto su prisustvovali danasnjem ispracaju sehida.

Neka je svim danas ukopanim sehidima veliki Rahmet i da im Allah dz. podari lijepi Dzenet a ja cu to moliti za moju sestru Fatihom svakog Petka.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentariši