Otvorenje džamije u Šljedovićima

Lijepo je bilo danas u Sljedovicima. Ma skupilo se finog mahluka sa citave regije.A i lijep povod. Otvor prelijepe dzamije. Ja sam preko stranice pratio dinamiku gradnje i kao i drugi nisam vjerovao da je moguce u takvo kratkom roku je izgraditi. Veliki respekt za Odbor za izgradnju i za sve one koji su licno a i finansijski pomogli i doprinijeli izgradnji ove ljepotice. Jer odakle god pogledas vidis je i sa desetak km daljine. Sljedovici su danas ugostili i efendije sa gorazdanske regije koji su programom ucinili da  svecanost otvaranja bude jos potpunija i ljepsa.

 

 

Posto je ovo teren naseg dobrog Zambija ja se nisam ni trudio da popisem sve visoke goste. Zbog toga bih molio naseg Efendiju koji je bio domacin ako moze da nam ih navede.
Pored gostiju i donatora iz saudijskog i iranskog fonda bio je i izaslanik IZ BiH te muftija gorazdanski na svecanoj bini bio je jos veliki broj gostiju.
Nakon uvodnog programa sa Ilahijama i obracanja zvanicnika  dzamiju je otvorio Muhamed Ajanovic.
A nakon klanjanja podne namaza vojnici su podijelili vojnicki grah . E bas je bio dobar. Ja zamalo ne odoh na repetu. Na kraju je pocelo i narodno veselje uz muziku i kolo.

ZAISTA JE DANAS LIJEPO BITI U SLJEDOVICIMA.

 A oni mogu biti ponosni na svoje djelo.

Nazalost jedan od onih koji je dosta doprinio i pomogao a i sa nestrpljenjem cekao da klanja u ovoj dzamiji nije to docekao . Hadzija Ajanovic Sabit umro je juce ujutro i bit ce prvi ukopan u harem dzamije.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentariši