Kompjuteri za povratničku djecu koja pohađaju školu

Žepa.28.06.2012.godine

Danas je u Žepi izvršena podjela laptopa za povratničku djecu koja pohađaju školu u Jugo-istočnoj Bosni.Podjelu je izvršio ministar Adil Osmanović,ministar za raseljene osobe i izbjeglice u vladi FBiH.Laptope su dobila povratnička djeca iz opština Sokolac,Han Pijesak,Rogatica,Višegrad,Čajniče i Foče.Danas je vidno obradovano 56-tero djece u ovom dijelu BiH,dobili su vrijedan poklon,i ne samo to već i plaćenu konekciju za internet u trajanju jedne godine.
Ministar Adil Osmanović se obratio skupu sledećim riječima:
-“Danas smo ovdje da obradujemo našu djecu,nekako sve aktivnosti nam se svode na rekonstrukciju, infra-strukturu,borbi za veći povratak.I u svemu tome nekako su nam djeca zapostavljena, ali evo došlo je vrijeme da takav stav mijenjamo i da pridajemo više značaja našoj mladosti. Oni su budućnost ovih prostora i to nesmije niko zapostaviti niti zaboraviti.Učinićemo sve da našoj djeci olakšamo povratnički život, da se kvalitetno obrazuju i da su uvijek u toku zbivanja.Ovu akciju su podržali mnogi segmenti društva i na ovome nećemo stati. Ovu akciju ćemo voditi širom BiH, neželimo ni jedno dijete zaboraviti niti zapostaviti. Želim da se u prvom redu zahvalim menadžmentu BH Telekoma koji su prepoznali vrijednost i značaj ove akcije, zatim IMTEC COMPUTER koji su nam dali ovu tehniku po najpovoljnijim cijenama, humanitarnim organizacijama i svim ostalima koji su uzeli učešća u ovoj akciji. Napominjem da će djeca imati plaćenu konekciju na internet godinu dana, tako da se roditelji nemoraju brinuti oko plaćanja. Želim našoj djeci mnogo zdravlja, da napreduju u svome školovanju i da ovu tehniku dugo koriste i nedozvole sebi da ostanu neinformisani.”

Skupu su se još obraćali Direktor Direkcije BH Telekoma iz Sarajeva i Predsjednik Skupštine gos.Kemo Čamdžija.

U ime povratnika ,u ime njihove djece želimo se zahvaliti svima koji su uzeli učešća u ovoj akciji i donijeli radost u srca naše djece. HVALA

Komentariši