Ramazanske aktivnosti u Medzlisu IZ Rogatica

Sa Akšam namazom 19. 07. 2012.godine, hvala Allahu dž.š. nastupio je mubarek mjesec Ramazan, nama najdraži gost, koji nam donosi najveće blagodati i darove.

Posebni dani od svih vjernika traže posebne aktivnosti, shodno tome Medžlis Islamske zajednice Rogatica obavještava sve rogatičane u našoj domovini i dijaspori o svojim Ramazanskim aktivnostima.

 

 

 

 

 

RASPORED RAMAZANSKIH AKTIVNOSTI I RAMAZANSKA PORUKA

 

Sa Akšam namazom 19. 07. 2012.godine, hvala Allahu dž.š. nastupio je mubarek mjesec Ramazan, nama najdraži gost, koji nam donosi najveće blagodati i darove.

Posebni dani od svih vjernika traže posebne aktivnosti, shodno tome Medžlis Islamske zajednice Rogatica obavještava sve rogatičane u našoj domovini i dijaspori o svojim Ramazanskim aktivnostima:

 

–         u tri džemata će se klanjati Teravih-namazi, ( Rogatica, Kukavice i Kramer selo ),

–         u ostalim džematima će biti organizovani iftari i nekoliko Teravih-namaza,

–         u Rogatici će biti upriličeni zajednički iftari u sljedečim danima:

–         21. 07. – subota

–         28. 07. – subota

–         04. 08. – subota

–         11. 08. – subota

Sve iftare organizuju naši rogatičani koji žive izvan Rogatice ali svake godine koriste priliku da dođu u svoj grad i pripreme iftare za povratnike kao i za sve one koji žele da dođu. Ovo je izuzetna prilika da im se zahvalimo, a i da pozovemo rogatičane da dođu i posjete pomenute iftare.

–         prigodnim programom će se obilježiti mubarek noći 17 i 27 noć, koje dolaze 04. 08. i 14. 08. a program će biti upriličen u Šudžauddinovoj džamiji,

–         Bajram-namaz će se klanjati u 8 džemata. ( Rogatica, Brda, Kukavice, Kovanj, Kramer selo, Batovo, Košutica i Prodola )

Koristimo priliku da na sve pomenute aktivnosti pozovemo sve rogatičane koji budu u mogučnosti da dođu i podjele ovu lijepu ramazansku radost sa svojim sugrađanima i u svom gradu.

Isto tako, podsječamo sve rogatičane na uplatu članarine u svoj Medžlis, svoj grad, odnosno svoj džemat.

Uplatom zekata i sadekatu-l-fitra u svoj Medžlis pomažete njegov rad, rad svih džemata na njegovom području, kao i organizaciju svih vjerskih aktivnosti na istom.

 

Na koncu, draga bračo, koristimo priliku da svima vama zaželimo sretne, hairli i bereketne ramazanske dane, uz dovu Allahu dž.š da vama i vašim porodicama podari zdravlja i puno uspjeha u životu i radu, AMIN!!!

 

RAMAZAN ŠERIF MUBAREK OLSUN!!!

Amel-ef Kozlic Glavni Imam MIZ Rogatica

Komentariši