Alidžun u Tarčinu‏

Teško mi je danas bilo, gledajući mezar svoga brata, brata kojem je život stao u 18-oj godini. Postavljajući sebi mnoga pitanja, zbog čega, zašto, kome je on nešto skrivio,  zašto mu ne dopustiše da živi svoj život i sanja svoje snove. Ali mi opet naum pade i to da je volja dragog Allaha bila preča i milija nego naša pa insan osaburi.

 

 

 


 

Alidžun u Tarčinu‏

 

Danas je Alidžun 2012 godine,prije četiri godine na ovaj datum bio sam na Mejtefu kod naših povratnika Džananovića,Džeme i Zibe,koja je u međuvremenu preselila na ahiret,neka joj je vječni rahmet. Danas sam sa drugim nijetom krenuo prema Tarčinu.Krenuo sam da uredim mezar rahmetli brata Muhameda, Krenuo sam sa članovima svoje porodice da nezaborave svoga djevera, amidžu, svoga brata.

Teško mi je danas bilo,gledajući mezar svoga brata,brata kojem je život stao u 18-oj godini.Postavljjući sebi mnoga pitanja,zbog čega?,zašto?,kome je on nešto skrivio? zašto mu ne dopustiše da živi svoj život i sanja svoje snove.Ali mi opet naum pade i to da je volja dragog Allaha bila preča i milija nego naša pa insan osaburi.Danas dok je vrijeme časnog Ramazana,njegova majka Ismeta provodi u postu,njegova sestra Almedina takođe,brat Kasim i njegova porodica,učimo i molimo dragoga Allaha da mu ukabulli sva dobra djela da ga uvede u dženet i dženetske ljepote,učimo mom rah.Muhamedu,učimo i drugo mi bratu rahmetli Rasimu čiji mezar se nalazi na Kolijevkama u Goraždu.Majka Ismeta i sestra Almedina svaki pomen na njih završe sa suzama.

Majki nije lahko srce nositi,koja je ostala bez dva sina ,bez dva krila.Mi smo svi oko njih i pokušavamo naći riječi utjehe i ako svjesni da majku nemože niko i ništa utješiti,ali majka ima sabura.El Fatiha
Poslije posjete mezarju u Trčinu smo svratili kod naše Rogatičanke Amre Smailović i njenog muža Adisa.Provedosmo par sati u druženju i raznim istivetima koje nam naša Amra ponudi.Ovom prilikom želimo se zahvaliti Amri i Adisu na gostoprimstvu.

RAMAZAN ŠERIF MUBAREK OLSUN
Selam i pozdrav svim Rogatičanima i Rogatičankama ma gdje bili.

Komentariši