Objavljeni javni pozivi za podnošenje projekata

 

Ministarstvo za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice BPK Goražde objavilo je dva javna poziva za podnošenje zahtjeva i projekata za poboljšanje položaja raseljenih lica i izbjeglica u 2012. godini.

 

 

Prvi javni poziv odnosi se na poboljšanje položaja raseljenih lica koja se nalaze na prostoru BPK Goražde i povratnika iz Federacije BiH u susjedne opštine RS-a, dok se drugi odnosi na poboljšanje položaja povratnika na prostor BPK Goražde.

Na objavljene javne pozive mogu aplicirati organi vlasti, institucije, fizička lica, vjerske i kulturne zajednice, ali i udruženja, organizacije, asocijacije i druge ustanove, čije su programske aktivnosti usmjerene na proces povratka.

Javni pozivi biće otvoreni do 31. avgusta 2012. godine, a njima će biti obuhvaćeni i svi zahtjevi i projekti koje je resorno Ministarstvo zaprimilo u periodu od 1. januara 2012.godine do dana objavljivanja javnih poziva, s tim što će podnosioci zahtjeva morati dostaviti i dokumentaciju o ispunjavanju općih i dodatnih kriterija predviđenih javnim pozivima.

 

 

J A V N I P O Z I V za podnošenje zahtjeva/projekata za poboljšanje položaja raseljenih lica koja se nalaze na prostoru Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i povratnika iz FBiH u susjedne opštine RS

J A V N I P O Z I V za podnošenje zahtjeva/projekata za poboljšanje položaja povratnika na prostor Bosansko-podrinjskog kantona Goražde

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

Komentariši