U selekciji BiH i dva Rogatičanina Benjamin Čolić i Nermin Zolotić

Zmajevi su danas u okviru 9.kola kvalifikacija za EP savladali Grčku sa 4:0, te tako sigurno obezbijedili drugo mjesto u grupi.

 

Pobjeda je važnija jer smo još uvijek u igri za baraž, a tamo bi se mogli naći ukoliko u ponedjeljak savladamo neprikosnovenu Njemačku. Jedno je sigurno, momci Vlade Jagodića zaslužuju mnogo veću podršku nego li je to bila danas. S toga, u ponedjeljak svi na Koševo.

Mladi nogometaši BiH odigrali su jedno od najboljih poluvremena u historiji. Grci do 16.minute nisu znali šta ih je snašlo, jer su gotovo svake minute vadili loptu iz mreže. No, krenimo redom. U 4.minuti Đurić je bio u prilici, izašao ispred golmana gostiju, ali je zaustavljen, a sudija mu je neočekivano pokazao žuti karton. Dvije minute kasnije je zaprijetio Bešić, ali je Gkelios bio na mjestu. I onda je krenuo uragan. U 8.minuti Kevsić sjajno pronalazi Bilbiju, koji sjajno glavom pogađa za 1:0. Slavlje se nije ni stišalo, a naš kapiten gotovo na identičan način pogađa za 2:0, s tim da mu je ovaj put sa suprotne strane centrirao Stevanović.

Igrala se 15.minuta kada Muhamed Bešić na fantastičan način sa 20-tek metara pogađa mrežu Grka, a minut kasnije na semaforu je stajalo 4:0. Čolić je pronašao Đurića, koji istina možda bio u ofsajdu, koji je glavom pogodio za visko vodstvo. Do kraja prvog dijela bilježimo i sjajnu šansu za Višću, čiji udarac sjajno brani grčki golman.

U drugom dijelu nije bilo toliko uzbuđenja. Naši su stali na loptu, smanjili tempo, dok su Grci bili nešto opasniji. Ipak, treba spomenuti pokušaje Bilbije i Stevanovića. Evidentno je da je Vlado Jagodić čuvao ekipu za Njemačku.

BiH – Grčka 4:0
Stadion Asim Ferhatović-Hase. Gledalaca: 1.000. Sudija: István Kovács (Rumunija). Strijelci: 1:0 Bilbija (8), 2:0 Bilbija (11), 3:0 Bešić (15), 4:0 Đurić (16).
BiH: Bukvić, Čolić, Kvesić, Sipović, Markić, Višća (od 60. Mešanović), Stevanović, Bilbija (od 74. Suljić), Grahovac, Bešić, Đurić (od 60. Gnjatić).
Grčka: Gkelios, Tzanakakis, Potouridis, Bougaidis, Lagos, Giannotas, Kourbelis, Vellios, Katidis (od 65. Pelkaz), Stafylidis, Kolovos (od 46. Diamantakos).

Komentariši