Čoliću cijela utakmica, Zolotiću poluvrijeme

Mlada nogometna reprezentacija BiH danas je na Koševu dočekala selekciju Njemačke u posljednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje se naredne godine igra u Izraelu. Utakmica je završena rezultatom 4:4.


 

 

Remi nedovoljan za baraž

 



Nakon uvodnog ispitivanja snaga, Miroslav Stevanović i Milan Đurić su obezbijedili veliko slavlje oko pet ili šest hiljada naših navijača.

Nakon auta, Stevanović se riješio čuvara po desnoj strani terena, ubacio loptu na nekih 10 metara, gdje je pronašao Đurića, koji glavom matira nemoćnog Lena. Desilo se to u desetoj minuti, a nakon toga smo preuzeli i inicijativu. Stevanović je u dva navrata bio opasan, ali prejak for ga je koštao realziacije. U naletima naše selekcije, primili smo izjednačijući gol. Nakon jednog diskutabilnog faula na sredini terena, Nijemci su pogodili iz diskutabile pozicije. Kirchoff je efektno pogodio gol Bukvića glavom, kada smo očekivali da glavni sudac dosvira ofsajd. Igrala se 21. minuta. Nije to mnogo pomelo naše igrače, koji su već u narednom napadu stigli do nove prednosti.

Višća je nakon bravure po lijevoj strani centrirao i pronašao ponovo Milana Đurića, koji opet glavom matira nemoćnog golmana mladih Panzera. Desilo se to u 22. Minuti, a poslije toga smo imali još dvije izgledne situacije da dođemo do gola. Prvo preko Stevanovića, a potom preko Đurića iz slobodnjaka. Vidjelo se tada da više želimo pobjedu, a Milan Đurić je to ponovo demonstrirao. Mladi napadač Bosne i Hercegovine je fenomenalno reagovao na novi centraršut Miroslava Stevanovića u 38. minutu, te je doveo naš tim u veliko vodstvo prije poluvremena.

Sa rezultatom 3:1 se otišlo na odmor, a u nastavku desilo nam se ono što smo najmanje željeli. Nijemci su prvo preko Poltera smanjili na 3:2, nakon što je naša odbrana djelovala poprilično indolentno, što je iskoristio rezervista Nijemaca, te lijepo matirao Bukvića. Igrala se 58. minuta, a samo osam minuta kasnije, na semaforu našeg najvećeg stadiona rezultat je glasio 3:3. Fudbaler Borussie iz Dortmunda Leitner je prekrasnim golom sa nekih 22-23 metra pogodio same rašlje našeg gola, čime nam je dodatno otežao sutaciju.

Istina je da smo bili psihološki pali, ali vratili smo se sredinom drugog poluvremena. Nakon odlične akcije po desnoj strani, Đurić i Bilbija se nisu najbolje snašli u gužvi pred golom Nijemaca. Da naši mladi nikada ne odustaju, demonstrirali smo u 72. minuti. Opet je lijeva strana Njemačke ”propustila” naše krilne igrače. Bilbija je napravio jednu bravuru, koja je išla na Stevanovića. Ovaj je zakačio loptu, koja je udarila ruku jednog od igrača iz defanzive Panzera, no sudija ne pokazuje ništa. Đurić se potom izborio za tu loptu u istom napadu, a lijepom loptom pronalazi Grahovca koji trese mrežu glavom, po četvrti put na ovom meču.

Do kraja nismo uspjeli sačuvati prednost jer je Polter ponovo pogodio nakon neugodnog centaršuta u naš kazneni prostor. Završeno je 4:4, a ovaj remi nam ni u kom slučaju nije odgovarao – jer je baraž u ovom slučaju ostao samo san.

Bosna i Hercegovina U21 – Njemačka U21 4:4

Komentariši