Prezentacija romana o sultanu Fatihu

sultanfatihnaslov

PREDSTAVLJEN ROMAN ISNAMA TALJIĆA O SULTANU FATIHU, BOSNI I BOŠNJACIMA “OPET ĆEMO SE VIDJETI ISPOD CRVENE JABUKE

U organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Brčko, u subotu navečer, u punoj Sali zgrade Islahijeta, održana je promocija najnovijeg romana Isnama Taljića „Opet ćemo se vidjeti ispod crvene jabuke – Roman o Sultanu Fatihu, Bosni i Bošnjacima“. Isnam Taljić je jedan od najvećih bosanskohercegovačkih književnika, poznat je i prevođen i van granica BiH, član je Društva pisaca BiH od 1985. godine, a svoju prozu promovirao je u mnogo zemalja, gotovo na svim kontinentima.
Najnoviji roman Isnama Taljića predstavili su akademik i recenzent Ferid Muhić iz Skoplja, glavni imam Islamske zajednice u Srbiji Muamer ef. Zukorlić i sam autor Isnam Taljić. Moderator promocije je bio Mustafa ef. Gobeljić, glavni imam Medžlisa IZ Brčko. Promocija ovoga romana održana je i noć prije, u također prepunoj velikoj sali hotela “Riviera” u Orašju, u okviru manifestacije povodom 150-godišnjice nastanka ovoga grada. Uz autora Isnama Taljića, muftiju Muamera ef. Zukorlić i Ferida Muhića, govorio je i profesor Mirsad Arnautalić.

 

Kako do romana?


Nova knjiga Isnama Taljića „Opet ćemo se vidjeti ispod crvene jabuka – Roman o sultanu Fatihu, Bošnjacima i Bosni“ ima 380 strana. Cijena je 25 KM, plus poštarina. Roman je objavljen u ograničenom tiražu. Možete ga nabaviti kontaktom  autora na e-mail adresu: ietbih@yahoo.com, ili na njegovom profilu na Facebooku ili na mobitel — — 61 503 158. 


 

 


S promocije u Oršju: Mirsad Arnautalić, Ferid Muhić, Isnam Taljić, Muamer ef. Zukorlić


S promocije u Brčkom: Mustafa ef. Gobeljić, Ferid Muhić, Isnam Taljić, Muamer ef. Zukorlić


Izuzetne promocije: Ferid Muhić, Isnam Taljić, Muamer ef. Zukorlić

 

 

Komentariši