Apel za pomoć: Kosovac Rjiad

 

Redakcija je dobila pismo sa molbom da se pomogne u prikupljanju novčanih sredstava za hitnu operaciju srca. Rijad Kosovac ima 14 godina i za operaciju mu je potrebno oko 90 000 KM. Ovo je molba svim ljudima dobre volje da pomognu djecaku Kosovac Riadu, kako bi i on imao mogucnost da bezbrižno živi i ide u školu… Rijadov djed I nana su Rogaticani Catic Ferid i Almasa kao I njegova majka Adisa..

 

 

Obracam vam se sa molbom za akciju prikupljanja pomoci djetetu oboljelom od bolesti srca.

Djecak ima 14 godina, Zove se Kosovac Rijad, rodjen 19.09.1998. Naime, djecak je rodjen sa srcanom manom, gdje je pri rodjenju imao operaciju srca u Berlinu-Njemackoj, koja je bila uspjesna, medjutim rekli su mu da nakon 3 godine treba izvrsiti jos jednu operaciju, koja je i uradjena, i tada mu je receno da je sve uredu.

Ali samim razvojem djeteta doslo je do pogorsanja.

Mali Rijad ima 14 godina ali sada mu je doslo do naglog pogorsanja, gdje nemoze da normalno zivi, dakle nemoze kao normalna djeca hodati, na igranje i ne pomislja. Trenutno skolovanje je prekinuo. Doktori su mu rekli da sto hitnije mora na operaciju jer svaki dan je upitan..

Operaciju bi izvrsili doktori u istoj bolnici gdje je imao i predhodne dvije operacije s obzirom da se radi o jako komplikovanoj i slozenoj operaciji.

U toku je prikupljanje pomoci jer roditelji nemogu samostalno prikupiti ta sredstva.

Njegov dedo Becir Kosovac je prodao manju kucu sa 2 dunuma zemlje i obezbjedio je 50 000 KM . U razgovoru sa roditeljima Riada saznao sam da su oni sakupili oko 15 000 KM. Znaci nedostaje im jos 25 000 KM. Nemogu ici na operaciju dok ne uplate cijeli iznos…

S obzirom da su im potrebna preostala srestva za operaciju molimo za pomoc . U toku je akcija i u Sarajevu kako bi se obezbjedila preostala sredstva.

Ukljucite se i vi obavijestite vasu rodbinu i prijatelje, svaki novcani prilog je dobro dosao..

Inace Rijadovo porijeklo sa majcine strane je rogaticko. Rijadov djed I nana su Rogaticani Catic Ferid i Almasa kao I njegova majka Adisa..

S postovanjem,

Kosovac Adisa, tel 0038733215307,
mob. 0038761 722 673,
Za sve dodatne informacije molimo da nazovete majku Adisu.

 

 

 

  

lijecenje2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentariši