Mahmutović: Blistali i mladi i stari

Nikada bolja godina za bh. košarku

Na današnjoj presici u KSBiH je istaknuto da su ovo najbolji rezultati u posljednjih 15 godina.


 

Blistali i mladi i stari

Na današnjoj presici u KSBiH je istaknuto da su ovo najbolji rezultati u posljednjih 15 godina.

 

Najbolja naša selekcija koju s klupe predvodi Aleksandar Petrović je izborila nastup na EP u Sloveniji naredne godine, a ovo će biti osmo učešće naših najboljih košarkaša na evropskoj smotri. Sjajan podvig su napravili i naši juniori na EP B-divizije (U-18) koje je održano u Sarajevu. Uz izvrsnu organizaciju takmičenja našeg saveza, bh. juniori osvojli su prvo mjesto i plasirali se među 16 najboljih reprezentacija Evrope. Dobri su bili i naši kadeti,, koji su osvajanjem petog mjesta na EP-u B-divizije (U16) u Rumuniji ostvarili zapažen rezultat.

 

„Napravili smo odlične uslove da naša A-selekcija u narednih pet ili više godina može bilježiti dobre rezultate. Kada su u pitanju mlade selekcije pokazali smo da ova država ima budućnost, jer će ovi momci u narednih 15 godina moći da uspješno brane boje naše zemlje“, kazao je generalni sekretar KSBiH Harun Mahmutović.

 

Javnosti se obratio i Mirsad Đonlagić, potpredsjednik KSBiH i član najužeg rukovodstva FIBE i predsjednik Svjetske komisije za takmičenje.

 

„Uprkos teškim uslovima mi pravimo izuzetne rezultate na evropskom nivou. Imamo reprezentaciju koju svi respektuju u Evropi. Ovo je godina u kojoj bilježimo najbolje rezultate. Ne može se zanemariti činjenica da smo 1993. godine bili osmi na EP-u, ali 20 godina poslije toga nailazimo na nerazumijevanje od nekih kompanija i institucija koje ne žele da pomognu reprezentaciju, iako smo mi jedna sasvim pozitivna priča, koja BiH može da donese mnogo pozitivnih poena“, rekao je Đonlagić, koji je dodao da su političke institucije ovog puta stale na stranu košarke.

 

Komentariši