Podijela modema za konekciju kompjutera – Žepa


Žepa.03.10.2012.godine

Danas poslije podne u Žepi su podijeljeni modemi za konekciju kompjutera koji su podijeljeni u Žepi 28.06.2012.godine, kompjuteri koji su uručeni povratničkoj djeci koja pohađaju školu u Jugo-istočnoj Bosni. Danas su naša djeca konačno dobila konekciju za svoje kompjutere koja je plaćena za godinu dana. Konekciju će plaćati dobri ljudi, plemenita i velikog srca.
Danas je bilo izuzetno lijepo u našoj Žepi. Dok su djeca očekivala drage goste, svoju vidljivu nervozu su zamijenili igrom  i druženjem u školskom dvorištu Osnovne škole u Žepi. Naime danas je našu djecu ovoga puta obradovao Savjetnik Ministra Adila Osmanovića gos.Izudin Livadić i predstavnik BH Telekoma. Danas su popodne naša djeca otvorila prve internet stranice, velika radost kod naše djece i zahvalnost svim dobrim ljudima koji su se uključili u ovu akciju ali prevashodno Ministru gos Adilu Osmanoviću čija je ovo i bila ideja.Ideja koju su svi prepoznali kao dobru i konstruktivnu i mnogi su je i podržali, jer kako u posljednjem susretu sa nama i našom djecom gos.Osmanović reče: -“Sve se do sada vrtilo na ispunjavanju želja starijih, sve se vrtilo oko rekonstrukcije i infrastrukture, a djeca su nam bila negdje po strani, vrijeme je da povedemo više računa o našoj djeci, našoj budućnosti, evo pogledajte ovu djecu. Oni su budućnost ovih prostora i treba im omogućiti što bolji život i mnogo bolje obrazovanje”.
 
Poštovani ministar gos.Adil Osmanović je svojom idejom, koju je proveo u djelo, ovim projektom učinio veliko djelo, u mala srca unio sigurnost i ljubav, u njihovo sjećanje utisnuo lik dobrotvora kojeg će pominjati dok su živi. Hvala Vam gos.Osmanoviću, Vama, Vašim saradnicima i svim dobrim ljudima koji su učestvovali u ovom projektu.
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentariši