Grčka – BiH 0:0

Na stadionu Karaiskakis u Pireju, Grčka i BiH su odigrali meč bez golova…

Nas Seha je i ovaj put bio na klupi rezerva nasem VELIKOM golmanu Begovicu..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na stadionu Karaiskakis u Pireju, Grčka i BiH su odigrali meč bez golova…

[24 sata info]

Početak utakmica, pripao je Grcima, koji su već u 2. minuti nakon prekida i Papasthatopoulosa zaprijetili, ali je lopta otišla pored gola. Samo tri minute kasnije, Samaras je ukrao jednu loptu Vranješu, nesebično uposlio Gekasa, koji sa svega nekoliko metara pogađa stativu pa je ostalo 0:0.
Prvi pokušaj našeg tima bilježimo u 8. minuti, kada Salihović šutira iz slobodnog udarca iskosa sa desne strane, ali je Karnezis uz malo poteškoća uspio ukrotiti loptu.
U nastavku smo se oslobodli pritiska Grčke i došli do svoje igre, a šansu poluvremena smo imali u 24. minuti preko Misimovića, koji je nakon centaršuta Salihovića dobro primio loptu, ali nažalost pogodio samo prečku. Odbijena lopta je došla i do Džeke, ali Dijamant nije baš najbolje šutirao iz dobre pozicije.
Uslijedio je opet dio igre koji je pripao Grcima, a nesmotrenost naše odbrane u 33. minuti nije kaznio Torosidis, koji je iskosa pogodio prečku gola Begovića. Prvo poluvrijeme koje je bilo dosta izjednačeno i u kojem je ipak bilo prilika na obje strane, zaključio je Lulić pokušajem u 41. minuti nakon dobre akcije našeg tima, ali je još jednu dobru šansu Zmajeva osujetio grčki golman Karnezis.
Na otvaranju drugog dijela pokušali su Fortunis na jednoj i Džeko na drugoj strani, ali bez veće opasnosti. Nastavak je ipak bio dosta mirniji, Grci su imali nešto više loptu u svojim nogama, ali bez pravih prilika.
Iako se očekivala tvrda i teška utakmica, u nastavku smo očekivali i više šansi, ali sve do 78. minute nije ih bilo. Salpingidis je izbjegao ofsjad zamku, izašao je sam ispred Begovića, ali je naš golman odlično reagovao i sačuvao svoju mrežu. Prijetio je i Stevanović nešto kasnije, ali bez većih uzbuđenja.
Grci su do kraja pokušali doći do pobjedonosnog gola, ali i pored pritiska nisu uspjeli naći pravo rješenje, pa je ostalo 0:0. Bod kojim smo svakako ostvarili zacrtani cilj i ostali neporaženi i bod koji produbljuje neizvjesnost, ali istovremeno nagovještava veliku borbu do kraja kvalifikacija na putu do Brazila.

BiH-Grčka 0:0 Stadion: Karaiskaki. Gledalaca: 28 000. Žuti kartoni: Samaras (Grčka), Džeko, Vranješ (BiH). Sudija: Antonio Damato ( Italija).

Grčka: Karnezis, Torosidis, Spyropoulos, Papastathopoulos, Malezas (od 66. Karagounis), Tziolis, Katsouranis, Maniatis (od 80. Mitroglu), Fortounis, Samaras, Gekas (od 57. salpingidis).

Trener: Fernando Santos

Bosna i Hercegovina: Begović, Spahić, Vranješ, Mujdža, Salihović, Lulić (od 74. Stevanović), Zahirović, Medunjanin ( od 74. Ibričić), Misimović, Ibišević, Džeko.

Trener: Safet Sušić

Grupa G
Rezultati: Lihtenštajn-Litvanija 0:2

Slovačka-Latvija 2:1
Tabela   

BiH    3    2    1    0    12:2    7    

Grčka    3    2    1    0    4:1    7
Slovačka 3    2    1    0    5:2    7        

Litva    3    1    1    1    3:3    4    

 Latvija    3    0    0    3    3:8    0     

Lihtenštajn 3    0    0    3    1:12    0

Parovi narednog kola:
BiH-Litvanija 16.10.

Latvija-Lihtenštajn 16.10.

Slovačka-Grčka 16.10.

 

 

Komentariši