Jedno od lica Gorana Mandića

Radovane , Rajko hvala vam

 

 

Goran Mandic, otvaranjem nove teme na Nezavisnom forumu, pod naslovom: “Radovane, Rajko hvala vam” se javio pod svojim imenom i prezimenom. Cekali smo da mozda nece doticni reagovati i demantovati navedeno i da je mozda neko drugi pod njegovim imenom i prezimenom napisao gore navedeni post.

Niti se doticni javio niti je napisano demantovano. Sada je sigurno da je to napisao Goran Mandic. Mozda ce neki biti iznenadjeni njegovom slobodnom izjavom (Ne treba niko da me ubjeđuje, moji susreti sa pominjanim uvjerili su me u njihovu čestitost i dobronamjernost …) jer u danasnje vrijeme , poslije svega, staviti se na stranu zlocinaca moze biti samo uzrokovano nekim velikim ulogom. A sta bi moglo biti drugo do borba za vlast i fotelju. Samo u borbi za vlast covjek gubi pamet, dostojanstvo i ljudsku mjeru. Sta je ulog cuce se vjerovatno ubrzo. Bezbeli je na vidiku neka znacajna funkcija poslije upravo zavrsenih lokalnih izbora i jos uvijek nezvanicne pobjede kandidata SDS-a za nacelnika i povratak SDS-a na vlast u Rogatici.

 

Dakle, nista novo u Rogatici. Sve je isto samo njih nema. Jedan je u Hagu gdje je vise nego izvjesno da ce biti osudjen za svoju cestitost kao ratni zlocinac a drugi je na cekanju u Srbiji. Trecepomenuti je od politicara i jednog od najvecih spletkarosa, clana ratnog predjednistva Rogatice, evoluirao u grobara. Valjda misli da su onda svi njegova potencijalna “roba”.

Goran Mandic je ovim svojim gestom jos jednom doveo u dilemu sve one koji misle da nisu svi Srbi isti.

Komentariši