Željo u četvrtfinalu, Zolotić standardan

 
Na Grbavici, snage su odmjerili Željezničar i Slavija, a pobjednik je bio riješen nakon samo 40 minuta igre. Cetvrtfinale pored Zelje su obezbjedili Zrinjski, Siroki Brijeg, GOSK, Sloga, Zvijezda, Olimpic i Celik….

 

Željo u četvrtfinalu, Zolotić standardan

Tim iz doline ćupova je u meč ušao sa prednošću od 3:1 iz prvog meča, no očigledno su ”pali pod uticaj” svojih navijača, koji su se zažaljeli Želje nakon odrađene kazne, te su na krilima njihovog neumornog navijanja Slaviju otpisali već u prvom poluvremenu.

Ipak, gosti su prvo zaprijetili, već u osmoj minuti. Dudić je šutirao iskosa sa pet-šest metara, no Antolović je loptu skrenuo u korner. Odmah nakon toga, terenska inicijativa ide na stranu domaćih, a u 13. minuti Zeba j pokušao sa nekih 20 metara, no lopta ide preko gola.

Pet minuta nakon toga, Vasilić se nije najbolje snašao u petercu Slavije iako je ostao sam, a u 20. minuti, Tomović je spasio svoju mrežu nakon što je doslovno skinuo loptu Bešliji s glave. Ipak, samo minut poslije, prvo veliko slavlje na Grbavici. Nakon sjajne akcije, Stanić je centrirao, Selimović je bio taj koji je sproveo do mreže za 1:0. Četiri minute nakon toga, ponovo lijepa kombinacija na relaciji Zeba – Kvesić – Svraka, no ovaj posljednji je pogodio prečku sa nekih 12 metara od gola Tomovića.

Potom je uslijedio period mirnije igre na Grbavici, koji je ponovo iskoristio Željezničar. Na isteku je bila 34. minuta  kada je ponovo Stanić odlično ubacio loptu. Svraka je bio taj koji ju je dobro zahvatio, no čini se da je Svitlica bio taj koji je pogodio sopstvenu mrežu.  I svakako, da se ništa ne ostavi slučaju, ponovo je Vernes Selimović bio ”krivac”.

Jedan od najboljih igrača Želje je četiri minute prije odmora, majstorski sa ivice kaznenog prostora pogodio donji desni ugao gola Slavije i time zaključio vjerovatno najbolje izdanje svog tima u novoj sezoni.  I u nastavku, na terenu stadiona Grbavica, postojala je samo jedna ekipa. Navijači Plavih pozdravili su povratak na teren Sulejmana Smajića, koji se nakon osmomjesečnog odsustva vratio u tim.

Nastavak susrete, izuev nekoliko poluprilika na obije strane, nije donio veća uzbuđenja. Željezničar je svoj posao ekspresno završio u prvom poluvremenu za plasman dalje u najmasovnijem takmičenju u BiH, a valja istaći da je ovo Plavima i 30. utakmica bez poraza u Kupu BiH, što je svakako rezultat vrijedan svake hvale.

Željezničar – Slavija 3:0 (Ukupno 6:1)

Strijelci: Selimović (21′), Svitlica a.g (34′), Selimović (41′)

Stadion: Grbavica – Gledalaca: 3000. Glavni sudija: Ilija Živković. Žuti kartoni: Benović, Papaz (Slavija)

Željezničar: Antolović, Kvesić, Brković, Bogičević, Zolotić, Zeba (od 71. E Čolić), Stanić, Selimović (od 65, Hodžić), Vasilić, Bešlija (od 58. Smajić), Svraka.

Slavija: Tomović, Svitlica(od 46. Popović), Fazlagić (od 46. H Bešlija), Papaz, Rašević, Dudo, Vidić, Perišić, Dudić (od 46. Pušara), Benović, Aleksić.

 

Komentariši