Pomozimo našoj sugradjanki Edini Čolaković (Vrana)


Jucer sam saznao da Edina dolazi kod sestre Berine na Bajram pa odlucih da se vidimo. Zelio sam se poblize upoznati sa istorijom bolesti. Bolest je rijec koja vec duze vrijeme prati i moju porodicu , tako da mi nije strana. Nisam siguran sta sam ocekivao ali u svakom slucaju ne ovo. Docekala me zena koja zna svoj status (mislim na bolest) ali i osoba koja zna svoj cilj , a to je ozdraviti da bi bila jos dugo vremena ovdje za svoje sinove, muza i familiju a i za drusvo da ona pomaze drugim bolesnim da dodju do cilja koga je ona sebi zacrtala.

 

Ona se vec od  2007 godine bori sa ovom opakom bolescu, karcinomom kostane srzi. Ona je kao medicinar imala mogucnosti da sama odredi svoj put ka nadvladavanju ove opake bolesti. Nazalost ni znanje a ni kolegijalne veze ne mogu sve uciniti.
Trebaju finansijska  sredstva.
Za ovih 5 godina da imas banku iza sebe ispraznila bi se. Zato su uz nagovor prijatelja odlucili pokrenuti siru akciju. Ona se relativno uspjesno provodi na par kolosijeka. Ja licno znam kako je to ocekivati, jer smo i mi prije par godina bili u slicnoj situaciji.
Dini je potrebna transplantacija kostane srzi. Veoma komplikovana metoda ali u njenom slucaju daje veliku mogucnost uspjeha.
Ona je vec jednu seansu odradila u Zagrebu i to uspjesno. Izdvojili su zdrave celije koje se laboratoriski razmnoze tako da ih imaju zaledjene u klinici. Potrebne su sada pripreme za novu transplantaciju, a to su hemoterapije, za mene laika komplikovano objasniti. Uglavnom 45 dana u potpunoj izolaciji i dalje jos sta sve dolazi. Njena velika nada i garant za ozdravljenje je uspjesna prva transplantacija i postojanje njenih zdravih maticnih celija.
Dini je potrebno hitno produziti sa ovim do sada uspjesnim lijecenjima , za prvi ciklus 4×3 terapije 20 000 Eura i to sto prije. Ja sam je sinoc savjetovao da krene sa prvim terapijama pa ce se sredstva nekako sakupiti. Ako bude neophodan i drugi ciklus to nosi jos sledecih 20 000 eura.
Apelujem na posjetioce stranice a i vase prijatelje da se angazujete kolko ko moze da pomognemo da Dina bude i dalje tu za svoje sinove, muza, rodbinu ,prijatelje i drustvo.
Ja sam sinoc predao Dini sakupljenih 550 KM i 1000 SK , a pokusacu se vise angazovati za dalje.
Dina sa porodicom je zahvalna na svakoj pomoci.

 

Preko nase stranice mozete i vi , dragi nasi clanovi i gosti , da se ukljucite u ovu akciju i pomognete nasoj sugradjanki Edini.

 

Možete se uključiti u akciju tako što ćete:

 

 1)-Novac direktno uplatiti na racun Edine Colakovic:

 

 UniCredit Bank Broj računa: 40062505000 Transakcijski račun: 3389002566778993

 

Devizni račun UNICREDIT BANK DD MOSTAR SWIFT: UNCRBA22 IBAN CODE: BA39 3381 3028 3515 5389

 

Edina Čolaković Broj računa: 40062505101

2)-Radi smanjenja troskova bankovnih transakcija oni koji zive u EU novac mogu uplatiti na ziro racun naseg moderatora Teve a informacije o ziro racunu dobicete od Teve ako se javite na njegovu e-mail adresu teva@rogatica.com i n.cengic@telfort.nl a on će prikupljeni novac proslijediti Edini ili direktno uplatiti na račune.

 

 3)-Svi oni koji zive u Sarajevu mogu kontaktirati naseg clana Sejdic Eniza – hadza, na telefon 061 215937 i ako im je zgodnije njemu predati pomoc u novcu a on ce to predati direktno Edininoj sestri Berini. Takodjer sve informacije o nasoj Edini cemo dobivati od naseg clana hadza.

 

 Zamolili bi sve one koji ucestvuju u akciji pomoci a izvrse direktno uplatu na Edinin racun da nam se jave i daju informaciju o uplati jer cemo pokusati da vas redovno obavjestavamo o akciji i vasim uplatama. Dakle bice formiran spisak uplatnika i redovno azuriran. Informaciju posaljite na naseg moderatora Mustafu Fejzica na e-mail fejzic@stofanet.dk

 

 Sve informacije o toku akcije cete moci pratiti na nasoj stranici.

 

Unaprijed se zahvaljujemo na vasem ucescu u akciji i pomoci nasoj sugradjanki Edini (Vrana) Colakovic.

 


 

 


 

 


 

 


 

 

Komentariši