Željo u polufinalu, Zolotiću 90 minuta

Željezničar je i u revanš susretu 1/4 finala Kupa BiH bio bolji od Olimpica. Zolotic odigrao 90 minuta…

U 4. minuti, Dobar pokušaj Selimovića je izblokiran i lopta je završila u korneru. Minutu kasnije, Bekrić je pokušao pronaći Adilovića koji je zakasnio na centaršut, ali bilo je jako opasno – jer na koncu lopta je prošla tik pored stative.

Plavi su kontrolisali igru, a Vukovi su prvi puta zaprijetili u 22. minuti, kada dobru akciju Olimpica nije uspio zaključiti Smajić, koji je bio skoro sam, ali je loše zahvatio loptu. Adilović je u 24. minuti dobro izveo slobodnjak koji pogađa živi zid, a nakon odbijene lopte, ponovo je šutirao, ali Fejzić je loptu izbacio u korner.

Igrala se 28. minuta kada je Đelimić odlično šutirao sa preko 20 metara, ali Antolović je dobro odbarnio. Pet minuta kasnije, odlično je šutirao Bekrić iz slobodnjaka sa velike udaljenosti, ali golman Fejzić je bio siguran, pa se na poluvrijeme otišlo bez golova u dosta otvorenoj utakmici, u kojoj su gosti čak i opasniji bili.

Već na otvaranju drugog dijela, u 47. minuti Željezničar je poveo. Lijepu akciju je započeo Bekrić, Svraka je proigrao Jamaka koji pogađa za 1:0.

Plavi su nastavili sa dobrom igrom, a u 56. minuti Svraka je dodao Jamaku, koji sa nekih 18 metara postiže rijetko viđen gol na našim terenima, a lopta se prije ulaska u mrežu uspječa odbiti i od prečku. Već tada, sve dileme oko prolaska u polufinale su bile riješene.

Odlični Jamak je dvije minute kasnije imao veliku priliku za hat-trick. Svraka ga je ponovo pronašao fenomenalnim pasom, a izuzetno raspoloženi fudbaler Želje sa 12 metara pogađa prečku.

Željo je do kraja meča imao potpunu inicijativu, a dobre prilike su propustili Stanić, zatim Adilović kada je izašao sam ispred Fejzića, ali šutirao ravno u golmana Olimpica, da bi potom i Zolotićev udarac završio neuspješno. Rezervista Hodžić se mogao upisati u listu strijelaca, ali je nakon kornera Bekrića, pogodio spoljni dio mreže. Konačnih 3:0, u 90. minuti postavio je Adilović udracem glavom, nakon asistencije Bekrića.

Željezničar je na taj način nastavio nevjerovarni niz od 32. utakmice u Kupu BiH bez poraza,a na Grbavici se nadaju da će uspjeti izboriti i četvrto uzastopno finale.

ŽELJEZNIČAR-OLIMPIC 3:0

Stadion: Grbavica. Gledalaca: 1500. Strijelci: 1:0 Jamak 47., 2:0 Jamak 56, 3:0 Adilović 90. Žuti kartoni: Zolotić (Željezničar), Regoje, Duljević, Vidović, Đorđević (Olimpic).

Željezničar: Antolović, Kvesić, Bogičević, Zolotić, Adilović, Stanić, Selimović (od 69. E Čolić), Vasilić, Svraka od 81. Hodžić), Jamak( od 75. Tomić), Bekrić.

Olimpic: Fejzić, Škaljić, Regoje (od 57. Škoro), Karić, Muharemović, Smajić, Duljević, Ivetić, Đelmić (od 63. Đorđević), Đurić (od 68. Durak), Vidović

Komentariši