BAKIR – mali šampion!


Bakir je do sada učestvovao na nekoliko turnira gdje je zabilježio značajne rezultate a najdraže mu je prvo mjesto na nedavno održanom takmičenju školske lige i formacija koje se održalo u Bugojnu…

 

 

 BAKIR – mali šampion!

Plesni Klub Astorija osnovan je1997. godine.

 

U svojih 15 godina posotojanja Klub se može pohvaliti velikim rezultatima. Kada je sportski ples u pitanju, Plesni Klub Astorija je nakon dvije godine postojanja došao do svoje prve titule Državnih Prvaka. To je bio tek prvi korak ka onome što će PK Astorija u budućnosti postati.

Obzirom da je dosadašnji fokus sportskih aktivnosti Kluba bio usmjeren na Latino-američke plesove sasvim je logično da je PK Astorija svoje najveće uspjehe ostvario upravo u ovoj disciplini sportskog plesa.

2003-će godine PK Astorija je organizirao jubilarno 10. Državno Prvenstvo u LA plesovima. To Državno Prvenstvo bilo je jedno od najboljih, koje je ikad u BiH organizirano. U fantastičnoj atomsferi, koja je više ličila na neku fudbalsku nego li na plesnu, u prepunoj dvorani Skenderija parovi iz PK Astorija osvojili su 4 od 5 prvih mjesta što je već tada bio najveći uspjeh koji je jedan plesni klub u BiH ikada napravio.

Da bi PK Astorija sljedeće 2004 godine na Državnom prvenstvu osvojili svih 5 titula državnih prvaka . I poslije toga su sportski parovi ovog kluba nastavili sa sjajnim rezultatima koje potvrđuju na svim takmičenjima na kojim učestvuju.

PK Astorija se orjenitirao na rad sa mladima koji čine udranu snagu Kluba.

PK Astorija broji na stotine stalnih članova u Sarajevu i Gornjem Vakufu koji treniraju u sekcijama Latino-američkih i Standardnih plesova kao i u Latino formacijama.

Sa Sportskim Sekcijama u Klubu rade 4 trenera: Mirza Geljo, Adis Bijedić, Zlatan Bilanović i Belma Bajrović. Puni entuzijazma, ova grupa plesnih stručnjaka namjerava ostaviti Plesni Klub Astorija tamo gdje je sad i gdje mu je mjesto: Među najboljim plesnim klubovima u Bosni i Hercegovini.

 

Vatreš Bakir – Mali Šampion

 

Plesni Klub Astorija je 2004 godine postavio standarde koje će teško ikada više ponoviti bilo koji Plesni Klub u BiH, kada su LA plesovi u pitanju. Na tom DP-u su parovi ovoga kluba osvojili svih 5 titula državnih prvaka te na taj način ostvarili najveći uspjeh koji je ikada i jedan Plesni Klub u Bosni i Hercegovini ostvario.

I upravo u toj jubilarnoj godini za ovaj klub rađa se novi šampion koji će nastaviti sa redanjem novih uspjeha ovoga kluba. Te godine rođen je Bakir Vatreš. Bakir trenutno pohađa drugi razred Osnovne škole 6 mart u Hadžićima i dobar je učenik.

Član je Plesnog Kluba Astorija već godinu dana i njegovi učitelji Adis Bijedić i Belma Bajrović  puni su hvale za ovog mališana.

Bakir je do sada učestvovao na nekoliko turnira gdje je zabilježio značajne rezultate a najdraže mu je prvo mjesto na nedavno održanom takmičenju školske lige i formacija koje se održalo u Bugojnu te osvojeno prvo mjesto u formaciji pioniri 2 u Zenici (6.10.2012) i trece u parovima na istom takmicenju….

 

Najveća podrška Bakiru su njegovi najdraži –  babo Zika Vatreš, mama Hida, brat Tarik i nena Hanifa…..

Bakiru želimo još mnogo diploma i medalja koje će krasiti njegove vitrine, a sudeći po tome kako je krenuo ne sumnjamo u to…

Sretno Šampione…

 

 Fotografije iz Bugojna (1-7) i Zenice (8-13)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentariši