Povratnik Avdo Osmanović sedam puta uboden nožem

 

Avdo Osmanović (1951) povratnik u Šetiće kod Rogatice zadobio je teške povrede u predjelu stomaka u srijedu oko 14 sati, kada ga je, nakon navodne međusobne prepirke, nožem napao R.C iz istog mjesta..

 

 

 

 
 
 
 
 
 
Prepirka u Šetićima kod Rogatice završila krvavo
 
Povratnik Avdo Osmanović sedam puta uboden nožem
 
Avdo Osmanović (1951) povratnik u Šetiće kod Rogatice zadobio je teške povrede u predjelu stomaka u srijedu oko 14 sati, kada ga je, nakon navodne međusobne prepirke, nožem napao R.C iz istog mjesta.

Sanitetskim vozilom Doma zdravlja u Rogatici Osmanović je prebačen u Kantonalnu bolnicu u Goraždu gdje je podvrgnut hitnom opretivnom zahvatu.

“Riječ je o probojnoj rani u predjelu trbuha, ispod pupka, s lijeve strane s više ubodnih rana tankog crijeva. Otkrili smo da je bilo oko sedam probojnih rana. Krvarenje je bilo veoma izraženo i u trbuhu je nađeno oko litar i pol do dva krvi. Povrede su zbrinute i nema drugih povreda vitalnih organa. Pacijent je danas stabilan i ukoliko ne dođe do infekcije, nadati se da će ovo imati dobar ishod po pacijenta” – potvrdio je danas hirurg Kantonalne bolnice Goražde dr. Fuad Rovčanin.

U CJB Istočno Sarajevo potvrdili su da je policija u Rogatici uhapsila osobu koja je Avdu Osmanoviću nanijela teške povrede.

“Kod porodične kuće jučer oko 15 sati pronađen je R.C koji je policiji dobrovoljno predao nož s tragovima koji asociraju na krv. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška tjelesna povreda lišen je slobode i trenutno se nalazi u službenim prostorijama Policijske stanice Rogatica. U toku je kriminalistička obrada ove osobe. Do sada je priznao da je nakon krađe, svađe i prepirke nožem nanio povrede Avdi Osmanoviću u predjelu trbuha i on će danas uz izvještaj o počinjenom krivičnom dijelu biti predat nadležnom tužilaštvu na dalji rad i postupanje”, izjavila je Danka Tešić, portparol CJB Istočno Sarajevo.

 

AVAZ

 

 

 

Komentariši