U posjeti Avdi Osmanoviću‏


U razgovoru sa našim Avdom saznali smo mnoge detalje ovog nemilog događaja. Avdo nas je zamolio da prenesemo i njegove riječi našim Rogatičanima i Rogatičankama, jer je svjestan da se oko ovoga nemilog događaja ispredale svakakve priče i insinuacije,pa radi istine naš Avdo reče:
-“Ja očekujem vrlo brzo da izađem iz bolnice, da se vratim u svoje Šetiće…”

 

U posjeti Avdi Osmanoviću‏

 

Goražde.04.12.2012.godine

 

Danas je Predsjednik Skupštine opštine Rogatica gos.Kemo Čamdžija sa zamjenikom Načelnika opštine Rogatica gos.Uzeirom Kutićem, gos.,Hajrom Kurtićem i gos.Ibrom Dunanjićem obišli ranjenog povratnika iz Šetića gos.Avdu Osmanovića.
 
Vidno, iznenađen,obradovan posjetom delgacije iz Rogatice koja je došla da ga obiđe u bolnici u Goraždu naš sugrađanin nije uspio sakriti svoje osjećaje.I ako teško ranjen,on se hvala Bogu uspješno oporavlja,postoperativni tok ide planiranom dinamikom i on očekuje vrlo brzo da će se vratiti u svoje rodne Šetiće.,gdje ga čeka njegova supruga Naza.
 
 
U razgovoru sa našim Avdom saznali smo mnoge detalje ovog nemilog događaja. Avdo nas je zamolio da prenesemo i njegove riječi našim Rogatičanima i Rogatičankama, jer je svjestan da se oko ovoga nemilog događaja ispredale svakakve priče i insinuacije, pa radi istine naš Avdo reče:
 
-“Ja očekujem vrlo brzo da izađem iz bolnice, da se vratim u svoje Šetiće. Molim svoje sugrađane i sugrađanke da ovaj nemili događaj koji se odrazio na mom životu ne shvataju kao među nacionalni sukob, već incident čovjeka koji je došao na naše prostore, jer ja sam rođen u Šetićima i život proveo i provodim sa svojim komšijama bez ikakvih problema. Sve je sad u rukama Zakona i oni će donijeti pravednu presudu, a ja ne želim da bilo ko vrijeđa moje komšije jer oni to ne zaslužuju niti su bilo čime doprinijeli ovom nemilom događaju. Očekujem podršku naših prvaka u smislu zaštite ljudskih prava,naših povratničkih prava.
Ovom prilikom se zahvaljujem ljekarima Doma Zdravlja iz Rogatice koji su mi pružili brzu i adekvatnu prvu pomoć i transportovali me do bolnice u Goraždu. Hvala svima koji su brinuli za moje zdravlje, svima koji su me posjetili sa željom da se ovako nešto nikada i nikome ne dogodi.”
 
Selam i pozdrav svim Rogatičanima i Rogatičankama ma gdje bili.

 

Komentariši