Održana promocija knjige Smajila Durmiševića ‘Žepski gorocvijeti’

 

 

 

 

 

Večeras je u prostorijama Čitaonice u Općoj biblioteci u Zenici održana promocija knjige profesora Smajila Durmiševića, koji je gradu Zenici već od ranije poznat po izdavanju svojih djela, a jedna od njih je i večeras predstavljena pod nazivom “Žepski gorocvijeti”.


 

 

 

 

 

 

U prepunoj Čitaonici u Zenici, prisustvovao je veliki broj, kako njegovih kolega, tako i svih zaljubljenika i ljubitelja knjige ali i pisane riječi.

Svim prisutnima su se obratili Midhat Kasap, direktor Opće biblioteke, Bojan Bogdanović i Željko Grahovac kao promotor. Na samom početku Haris Abdagić, prisutnima je poklonio jednu muzičku numeru, za dobrodošlicu.

Ono na šta se bazirala ova promocija jeste sama obrada pomenute knjige, na kojoj je sam autor pročitao nekoliko sopstvenih pjesama po svom izboru i poklonio im prisutnoj publici.

“Smajil Durmišević je već objavio knjige haiku poezije, a u narednom periodu i ostale pjesme će biti objavljene. Ovo je prva knjiga u kojoj Smajil Durmišević izlazi iz dijela ali i samog žanra haiku poezije i naglašavam svi ostali tekstovi će biti objavljeni”, dodao je Željko Grahovac, promotor večerašnje promocije.

U toku večeri pročitane su neke pjesme po izboru promotora a neke od njih su “Zelena brda”, “Divlja ruža”, “Toplina juga” i druge.

 

Tekst:Adla Abazovic

foto: Benjamin hamzic

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentariši