Rogatica pismom i slikom


Rogatica.com egzistira vec dugi niz godina i iza sebe je ostavila neizbrisiv trag. U njoj se sada nalaze dokumenti , price i slike o nasoj Rogatici koji ce ostati zauvijek na raspolaganju mladim generacijama.

 

To neprocjenjivo blago ce ostati   generacijama koje ne poznaju nasu Rogaticu, onakvu kakva je ona zaista bila u godinama njenog najljepseg procvata. Naravno, takve Rogatice vise nema i sve su prilike da je vise nece ni biti, bar za jedan duzi period, period koji vjerovatno nase generacije nece dozivjeti.

Svo ovo blago ostaje im da bi mozda nekad mogli uporediti neku buducu Rogaticu sa ovom koja je nestala zahvaljujuci dobrim dijelom njenim gradjanima koji je nisu htjeli takvu. Oni sada zive u toj Rogatici zbog koje su ucinili mnoga zla svojim sugradjanima koji su bili istinski njeni predstavnici  i njeno olicenje ljepote i svega onoga sto jedan grad cini gradom.

 

Nasa rogatica.com je poznata ne samo po tome sto je dokumentovala istoriju svoga grada lijepim pricama i slikama nego i humanitarnim akcijam kojima je pomagala nasim sugradjanima u nevolji. Bilo je dosta uspjesnih akcija sa kojima moramo biti ponosni. Ucinili smo dosta dobrih djela i nadam se da ce to biti praksa i ubuduce.

 



 

Sa tim ciljem smo pripremili za stampu jednu malu brosuru “Rogatica pismom i slikom”  u kojoj su odabrani ponajbolji tekstovi o nasoj Rogatici. Naravno, mnogo tekstova je ostalo da ceka neku drugu priliku a koji po kvalitetu ne zaostaju od ovih odabranih. Prvenstveno nam je bio cilj da odaberemo tekstove koji su direktno vezani za nasu Rogaticu potkrepljujuci ih sa slikama naseg grada koje su posebno dizajnirane i uklopljene od strane naseg vrijednog clana Keme. Njegov doprinos u dizajniranju i izboru koncepcije brosure je neprocjenjiv. Na tome smo danima radili razmjenjujuci ideje u dugim telefonskim razgovorima. Konacno je ovaj projekat ugledao svijetlo dana i nadamo se da ce se i vama svidjeti.

A sada malo vise informacija o ovoj brosuri. Ona je namijenjena samo za humanitarne akcije i bice urucena svakom donatoru humanitarne akcije kao znak zahvalnosti za ucinjeno dobro djelo. Posebno napominjemo da visina donacije nece biti limitirana i da ce svaki ucesnik donacije, bez obzira na visinu donacije, dobiti ovu brosuru na poklon u znak zahvalnosti za ucinjeno dobro djelo. Svi ucesnici nasih akcija koji zele ovu brosuru potrebno je samo da nam posalju adresu na koju ce im ona biti upucena. Jedini uslov je da snose troskove postarine za brosuru koja ce biti upucena pouzecem. Znaci postarinu placa onaj kome ce brosura biti upucena.

 


 


 

Naravno, autori tekstova ce moci odmah  dobiti brosuru uz obavezu da plate postarinu. Oni nam vec sada mogu poslati svoje adrese na  adresu MKazic@aol.com i brosure ce im istog momenta biti poslane putem poste.

U ovoj brosuri su zastupljeni tekstovi slijedecih autora. Pisacemo samo njihove nickove pod kojima su pisali tekstove na nasoj stranici:

 

– Kemo

– Behar

-Aci Tagor 1414

-Kaza

-Teva

-Mustafa

-Webmaster

-ponekad ovdje

-armina_m

-svedjanin

-LLAMA

-Sedina

-pixi

-Zambi

-Twin Peaks

 

Brosura ce biti uradjena od najkvalitetnijih materijala sa posebnim dizajnom. Koristim priliku da se ispred stranice posebno zahvalim nasem sponzoru bez koga bi sve ovo bilo nemoguce ostvariti ovako kako je to zamisljeno.

To je njemacka firma  “DIE BRÜCKE GmbH”  Neumünster. Oni ce stampati za nas brosure besplatno i u kolicini koja je potrebna. Posebno napominjemo da je ova firma vec ucestvovala u jednoj nasoj  akciji sa novcanom donacijom a ima obecanja da ce se ukljuciti i u nase buduce akcije.

Poseban opsirniji tekst o nasem sponzoru cete uskoro moci da citate  na nasoj naslovnoj stranici.

 


 

 

Koristim priliku  da posebno pozdravim sve nase dosadasnje donatore koji su se uvijek iznova ponovo javljali ucestvujuci u nasim akcijama ali i sve nase clanove i goste koji nas posjecuju i koji ce se, nadam se, ukljuciti u nasim buducim humanitarnim akcijama.

Sve nase akcije ce se voditi pod sloganom:

 

“Zauvijek je tvoje – samo ono sto podijelis drugima“

 

Svaki covjek mora biti svjestan da ce, mozda, jednom i njegov zivot ovisiti o plemenitosti i humanosti drugoga

 

 


 

 


 

 

b6

 

 


 

 

 

 

 

Komentariši