Jedinstvena članarina na području Goraždanskog muftijstva!

 

Ured muftije gorazdanskog na sastanku sa Savjetom muftijstva gorazdanskog odrzanog 20.12.2012 je donio odluku da je jedinstven iznos godisnje clanarine svih medzlisa na podrucju muftijstva 48 KM, pocevsi od 1.januara 2013.

 

 Već od 01.01.2013 godine počela se plaćati članarina za MiZ Rogatica koja je sada u iznosu 48,00maraka na godišnjem nivou,ili 4marke mjesečno.Plačajući članarinu MiZ Rogatica mi jačamo svoju instituciju,omogućujemo njeno funkcionisanje tokom cijele godine.Budimo članovi MiZ Rogatica,sa svojim članstvom mi smo u našoj Rogatici,kroz naše članstvo pomažemo rad Islamske zajednice i njenih džematlija ,pomažemo naše povratnike.Čuvamo opstojnost naših korijena,čuvamo Rogaticu od zaborava.

 
Selam svim Rogatičanima i Rogatičankama ma gdje bili.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kako postati član Islamske zajednice?

Da bi neko postao član islamske zajednice (džemata) dovoljno je da se obrati mejasnom imamu ili za to određanoj osobi u džematu, da osnovne podatke o sebi i članovima svoje porodice.
Člansto u Islamskoj zajednici je dobrovoljno i porodično. Za učlanjenje u Islamsku zajednicu ne plaća se nikakva pristupina niti taksa. Članom Islamske zajednice postaje se od momenta kada uplatite prvu članarinu za godinu u kojoj ste se evidentirali kao član. Članarina se može plaćati u džamiji, kod inkasanta koji je određen za prikupljanje članarine od strane Medžlisa, ili na šalteru Medžlisu IZ-e, ulica Srpske sloge bb Rogatica.

Članarina se u pravilu plaća godišnje, a može se plaćati polugodišnje i kvartalno.
Ukoliko je osoba bila član i plaćala članarinu na području nekog drugog medžlisa, a želi nastaviti plaćati članarinu u Medžlisa IZ-e Rogatica, dovoljno je da donese određenu dokumentaciju o članstvu iz predhodnog džemata medžlisa da bi joj se uvezala članarina i da bi imala status stalnog člana.
Osobe koje su napravile prekid u plaćanju članarine mogu izmiriti dugovanja po važećem pravilniku o članarini na području MIZ-e Rogatica.
Ćlanovi IZ-e imaju posebna prava kao i beneficije koje proizilaze iz članstva. Član se samo jednom godinom članstva ima popust na vjerske usluge, ata popust se povećava s godinama članstva.
Članstvo u Islamskoj zajednici na podrazumijeva i članstvo u pokopnim društvima.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentariši