Humanitarni koncert za Kukavice

GMUNDEN – Kolping sala – u Gmunden je sinoc (23.2.2013) održan humanitarni koncert naše zemljakinje Zehre Bajraktarević, a sav prihod ostvaren na koncertu namijenjen je za pomoć u izgradnji munere na džamiji u Kukavicama.

 

 

 

 

 

Humanitarni koncert za Kukavice

 

 GMUNDEN – Kolping sala – u Gmundenu je sinoc (23.2.2013) održan humanitarni koncert naše zemljakinje Zehre Bajraktarević, a sav prihod ostvaren na koncertu namijenjen je za pomoć u izgradnji munere na džamiji u Kukavicama.

 

Bila je ovo prilikla da se okupe naši građani koji žive u ovom dijelu Europe i da se lijepo provedu kroz jedno druženje a da ujedno pomognu izgradnju džamije u Kukavicama kod Rogatice.. 

Po nekim mojim procjenama prodato je oko 200 – 250 ulaznica, ali je tokom i poslije koncerta prikupljani dobrovoljni prilozi i prema raspoloženju raje mislim da se sakupila pristojna cifra.

 

Za ovaj dio zadužen je bio naš zemljak iz Kukavica Vehko Čamdzija koji ima precizne podatke koliko se sakupilo, ali se nisam danas cuo sa njim…

 

Zehra je nekoliko sati pjevala i tako dala svoj doprinos da ova humanitarna akcija u potpunosti uspije..

 

Hvala našoj Zehri za svoj humanitarni rad i nadamo se da će ovaj prilog sa koncerta biti podsrek drugima da se potrebni novac za izgradnju munare što prije sakupi te da radovi na istoj što prije krenu..

 

Svoj doprinos na koncertu dali su i pjevači: Omer Zukanovic Omerica, Muhamed Basic i Hasib Huber.

 

Na koncertu su bili bh. građani iz svih krajeva naše zemlje a od naše raje, sa područja Rogatice i okoline bili su (oni kojew se mogu sjetiti na prvu): 

 

Ramo Jamakovic sa sinom Ismirom i suprugom Sabahetom, Zijad Masic sa suprugom, Mustafa Čausevic sa suprugom Senkom, ja Rusmir sa suprugom,  moja sestra Rusmira sa mužem, Čamdzije Vehko sa suprugom Vahidom kcerkama Lejlom, Selmom i Amelom i zetovima, Ferid sa suprugom i sinovima Aldinom i Almirom i snahama, Hamdo sa suprugom Hajraga sa suprugom i sinovima Edinom i Emirom i snahama, moj buraz Haris i mnogi drugi. Neka mi ne zamjere oni koje nisam pomenuo…

 

 

{youtube}6y6zFkqks60{/youtube}

 

{youtube}_3gXR-nxi5I{/youtube}

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentariši