Ponovni POZIV na zajedničku akciju čišćenja mezarja!

Stiglo je proljeće i vrijeme je da se krene sa radovima na našim mezarjima u Rogatici. Ono što smo planirali uraditi ove godine su čišćenje i održavanje naših 12 mezarja i parcela i to Hrid, Isakovac, Šehovina, Careva džamija, Arnaudija, Ptičijak- Hapino, Nišani, Oplošče, Gladno groblje, Podhrid, Imamska parcela i Sudžaudinova džamija.

 

 

 

 

 

 

Ponovni POZIV na zajedničku akciju čišćenja mezarja! 

 

Dragi Rogatičanke i Rogatičani, 

 

Stiglo je proljeće i vrijeme je da se krene sa radovima na našim mezarjima u Rogatici. Ono što smo planirali uraditi ove godine su čišćenje i održavanje naših 12 mezarja i parcela i to Hrid, Isakovac, Šehovina, Careva džamija, Arnaudija, Ptičijak- Hapino, Nišani, Oplošče, Gladno groblje, Podhrid, Imamska parcela i Sudžaudinova džamija. Košenje i čišćenje ovih mezarja će uraditi Ermin Pavica osim Oplošća za koje će se pobriuti Memo Katica i za Imamsku parcelu i Sudžaudinovu džamiju zaduženi su efendija i Osman. Bez obzira na ovo planiramo ponovo organizovati zajedničko čišćenje mezarja kao i prošle godine. 

 

Stoga pozivamo sve Rogatičanke i Rogatičane da nam se priključite 12. maja u 10 sati u zajedničkoj akciji čišćenja mezarja naših najmilijih ali i onih čije mezare nema ko da obiđe. Na svakom mezarju će biti po jedna dežurna osoba iz džematskog odbora.  

 Zaduženi za pojedina mezarja su:  

 Hrid – Aida Ajanović;  

Isakovac  i Šehovina Meho Ajanović i Tarik Ćano;  

 Ptičijaki Nišani – Irfan Džiko ,  

 Oplošče– Memo Katica,  

 Gladnogroblje – Mirsad Džananović;  

 Podhrid– Asim Vražalica.  

 

Želja nam je da zajednički očistimo što više mezara od korova i naspemo zemlju u mezare u kojima nedostaje a ukoliko neko od vas ima u svojoj bašti viška  jorgovan, brezu, hadžibeg ili neku drugu ukrasnu granu ili grm bilo bi lijepo da to posadi uz ogradu i time ukrasi naša mezarja.  

  Da bismo okvirno znali koliko će nas biti prisutno molimo da se prijavite (nije obavezno) na moj e-mail ecosaida@gmail.com Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.  ili direktno nekom od članova džematskog odbora.  

 Alatke za rad je potrebno ponijeti i naravno dobru volju, a nakon rada organizovaćemo i zajednički ručak.  

 Više o prošlogodišnjim akcijama možete pogledati na sljedećim linkovima  

 http://www.rogatica.com/index.php/obavjestenja/48-obavjetenja/1854-proljetna-akcija-ienja-mezarja-hrid-i-ehovina-28-aprila-2012-godine 

 http://www.rogatica.com/index.php/vijesti/59-medzlis-iz-rogatica/913-akcija-ienja-mezarja-zahrid 

 http://www.rogatica.com/index.php/vijesti/59-medzlis-iz-rogatica/917-akcija-ienja-mezarja-zahrid-drugi-dan 

 Trava je na većini mezarja već pokošena a na nama je da uredimo pojedinačna mezarja, očistimo nišane i santrač naših najmilijih, njihovih kabur komšija kojima nema niko obići mezar, možda posadimo cvijeće, ukrasno grmlje, pokupimo koji kamen, proučimo Fatihu i sretnemo neke drage ljude, naše Rogatičanke i Rogatičane. Nadamo se da će nas ove godine biti puno više nego prošle! PODIJELITE OVU INFORMACIJU I UPOZNAJTE ŠTO VEĆI BROJ ROGATIČANA SA OVOM AKCIJOM- HVALA NA PODRŠCI!

 

 

 

 

 

 

Komentariši