Elviru za svjetsko takmičenje nedostaje 3.000 KM

Najbolji hrvači svijeta okupit će se u Sofiji. Da bi branio boje BiH nedostaje mu 3.000 KM.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Najbolji hrvač u BiH se nada da će braniti boje naše zemlje u Sofiji
 
 
 
Elviru za svjetsko takmičenje nedostaje 3.000 KM

 

Osamnaestogodišnji Sarajlija Elvir Ćosić već osam godina bavi se hrvanjem. Kao član hrvačkog kluba „Bosna“ osvojio je brojna priznanja kako na domaćim, tako i na međunarodnim takmičenjima.

Između ostalih, ovaj mladić je do sada u svojoj karijeri zabilježio osvojeno  3. mjesto na Svjetskom prvenstvu za kadete, te 7. mjesto na Evropskom prvenstvu za kadete do 96 kilograma.

– Već tri godine osvajam titulu državnog prvaka BiH u kategoriji kadeta i juniora. Najboljim sportistom Kantona Sarajevo proglašen sam 2010., a dvije godine kasnije i najboljim sportistom u BiH, kaže ovaj skromni mladić iz sarajevskog naselja Kromolj.

Elvir je uz sve dosadašnje osvojene, s pravom ponio i titulu najboljeg domaćeg takmičara u hrvanju. Na Međunarodnom turniru koji je 31. marta ove godine održan u Zetri osvojio je zlatnu medalju. Ukupno je za osam godina aktivnog bavljenja hrvanjem osvojio 69 međunarodnih medalja. 

 

Iako se izborio u kvalifikacijama za odlazak na takmičenje koje je 2. jula održano u Skoplju, Elvir zbog teške finansijske situacije nije otputovao. No, u augustu pred ovim darovitim mladićem je novi izazov.

Najbolji hrvači svijeta okupit će se u Sofiji. Da bi branio boje BiH nedostaje mu 3.000 KM.

– Odlaskom na ovo prestižno takmičenje, osigurao bih sigurno sebi, odnosno učešće BiH na Olimpijskim ljetnim igrama 2016. godine koje se održavaju u Brazilu. Međutim, da bih ostvario svoj san nedostaje mi novac, kaže Elvir.

 

Naš mladi hrvač, kao i mnogi drugi sportisti u BiH, nažalost nema nikakve pomoći od državnih institucija. Jedina pomoć su privatni sponzori i roditelji.

Komentariši