Pokrivena imamska kuća u Šljedovićima

Danas je u Šljedovićima pokrivena imamska kuća. Uz pomoć džematlija Kozića i Šljedovića, naših sugrađana iz Sarajeva ovaj iskren nijet je obavljen bez ikakvih problema.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pokrivena imamska kuća u Šljedovićima

  

 Šljedovići 1 mart 2014.godine

 Danas je u Šljedovićima pokrivena imamska kuća. Uz pomoć džematlija Kozića i Šljedovića, naših sugrađana iz Sarajeva ovaj iskren nijet je obavljen bez ikakvih problema. Lijepo je bilo vidjeti i stare i mlade na istom poslu, kako svojim radom uljepšavaju ljepoticu iz Šljedovića čija munara dominira na ovim prostorima.

 Malo sam zavirio i u arhivu begovske duše, u kojoj vidjeh i prepoznadoh iskren nijet, želju i htijenje, ispunjavanje amaneta svojih predaka i potvrdu svoga korijena i svoje plemenite vjere.

 Uz naše dobre adete obavi se i ovaj iskren nijet, sa nadom da će se nastaviti aktivnosti do kraja završetka imamske kuće kao i džamijskog kompleksa.

 Iskoristili smo i ovu priliku da se sjetimo rahmetli hadži Sabit-bega Ajanovića, na njegovom doprinosu oko organizacije izgradnje džamije i momenata kad se otvarala džamija, naš rah.Hadži Sabit -beg Ajanović nažalost nije dočekao otvor džamije jer je dan prije otvaranja preselio na ahiret.

 Zijaretili smo njegov mezar i zatražili od dragog Allaha vječni rahmet i sve dženetske ljepote za našeg dobrog komšiju, prijatelja, rođaka, hadžiju. Amin.

 Svi koji pročitate ove redove molim Vas da proučite Fatihu za Sabit-bega Ajanovića.

 El Fatiha    

 I na kraju mi povratnici se želimo zahvaliti svima koji su dali doprinos oko gradnje džamijskog kompleksa u Šljedovićima sa željom da im dragi Allah ukabulli dobra djela i upiše u sevap. Amin

 Selam i pozdrav svim Rogatičanima i Rogatičankama ma gdje bili.

 

 

 

 

 

 

 

Komentariši