Obilježavanje 22.godišnjice nestanka-stradanja građana Rogatice

 

UDRUŽENJE PORODICA I PRIJATELJA NESTALIH OSOBA “SUZA” ORGANIZIRA 19.06.2014.godine obilježavanje dvadeset druge godišnjice nestanka–stradanja stanovnika Rogatice prema sljedećem programskom rasporedu:

 

 

 

 

 

 

Obilježavanje 22.godišnjice nestanka-stradanja građana Rogatice 19.6.1992 – 19.06.2014. godine

 
UDRUŽENJE PORODICA I PRIJATELJA NESTALIH OSOBA “SUZA” ORGANIZIRA 19.06.2014.godine obilježavanje dvadeset druge godišnjice nestanka–stradanja stanovnika Rogatice prema sljedećem programskom rasporedu:
 
 
1.    Početak programa obilježavanja počinje okupljanjem građana ispred Istikal  džamije na Otoci uSarajevu u 9,30 sati. Nakon smještaja u prevozna sredstva, kreće se, pored Vijećnice, prema Rogatici (Duljevcu).
 
2.    Nakon dolaska autobusa, do mogućeg mjesta za okretanje u selu Duljevac, u kojem je izvršeno strijeljanje 24 Bošnjaka, putnici nastavljaju put šetnjom kroz selo uz usputna zadržavanja na bitnim tačkama na kojima se predviđa obraćanje učesnika stradanja  1992. godine.
 
3.  U 12,00 sati sugrađani će  posjetiti masovnu grobnicu u Duljevcu. Na grobnici će se prvo proučiti Fatiha ubijenima na čelu sa rogatičkim imamom od koga se očekuje i kratko obraćanje prisutnima. Nakon obraćanja  imama prisutnima  će se  obratiti dopredsjednica Udruženja „Suza“ g-đa Edina Mušanović, preživjele osobe ili članovi stradalih osoba i gosti  koji to budu željeli.
 
4.    Nakon toga,  pronađenim u ovoj  masovnoj grobnici, izvršiće se polaganje cvijeća na masovnu grobnicu – buduće spomen obilježje.
 
5.     U Duljevcu će se program završiti poslije Podne namaza u 13,00 sati.
 
6.    U 14,00 sati, nastavlja se put za Rogaticu. .
 
7.     U gradskoj obnovljenoj džamiji u Rogatici, nakon Ikindije namaza pristupa se vjerskom dijelu obilježavanja  stradanja građana Rogatice dana  19.06.1992. godine, učenjem Tevhida, poklanjanjem zajedničke hatme, učenjem  jasina i dove.
 
8.     U 19,00 sati, nakon što se završi vjerski dio programa obilježavanja, učesnici će se smjestiti u prevozna sredstva i vratiti u Sarajevo.
 
9.    Dolaskom u Sarajevo program obilježavanja je završen.
 
Porodice i prijatelji nestalih i stradalih osoba sa područja općine Rogatica, organizovanih u udruženje „Suza“  pozivaju sve naše sugrađane, kao i sve  ljude dobre volje, bez obzira na vjeru i naciju, a koji razumiju našu bol,  da se odazovu obilježavanju 19.06.2014.g, u što većem broju,  sa željom da se  ovo stradanje nikome i nigdje  ne dogodi.
 
 
ORGANIZACIONI  ODBOR
                                                                                                                 UDRUŽENJA “SUZA”

Komentariši