Semir Kerla sa Žalgirisom osvojio Kup Litvanije

Kerla osvojio Kup Litvanije: Ispisali smo historiju!

Semir Kerla sa Žalgirisom osvojio Kup Litvanije – Kerla je nakon dolaska u Žalgiris prošle godine osvojio titulu prvaka Litvanije, tako da mu je ovo drugi trofej s ovim litvanskim klubom, s kojim je jučer ispisao historiju. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Semir Kerla sa Žalgirisom osvojio Kup Litvanije

 

 

Semir Kerla, 27-godišnji bosanskohercegovački stoper, osvojio je jučer Kup Litvanije sa Žalgirisom, koji je u finalu ovog takmičenja savladao Atlantas sa 2:0 i opravdao ulogu velikog favorita.

Kerla je nakon dolaska u Žalgiris prošle godine osvojio titulu prvaka Litvanije, tako da mu je ovo drugi trofej s ovim litvanskim klubom, s kojim je jučer ispisao historiju. 

 “Ovo je bio četvrti u nizu trofej Kupa Litvanije za Žalgiris. To niko ranije nije uradio. Najduži niz bio je tri trofeja, tako da smo ispisali historiju. Od kad smo počeli igrati Kup na nama je bio pritisak da ostvarimo historijski rezultat, jer po takvim stvarima se ekipe pamte”, rekao je Kerla za SCsport.ba, te je dodao: 

 “Igrali smo samo jednu utakmicu. Nije sistem kao kod nas u BiH. Igrali smo na neutralnom terenu. Sretan sam zbog trofeja. Ovo mi je drugi trofej u godinu dana. Lijep je osjećaj ponoviti to, jer i treniramo da nešto osvojimo. Ovo mi je podsticaj i motivacija za dalje”. 

Žalgiris igra odlično i u domaćem prvenstvu gdje su trenutno na prvom mjestu nakon 13 odigranih utakmica, a upisali su 12 pobjeda i jedan poraz. 

“Samo je Trakai iza nas dva boda, ostalo je sve velika razlika. Bit će interesantno. Polusezona nam je tek u julu, imat ćemo malu pauzu, jer igramo kvalifikacije za Ligu prvaka. Sve što sada trenutno igramo je spremanje za Ligu prvaka”, rekao je bh. defanzivac, dodavši: 

“Igramo mnogo bolje nego prošle sezone. Od početka smo imali dobre pripreme, od Brazila do Kipra, igrali smo s jakim protivnicima. Tako da je logičan slijed sve ovo što se dešava. Radimo dobro, imamo dobre uslove i dajemo svoj maksimum”.

 

http://scsport.ba

Komentariši