Nastavak uspješne saradnje

Predstavnici Komisije za saradnju sa lokalnim zajednicama u BiH i inostranstvu Općinskog vijeća Općine Novi Grad Sarajevo Mirza Selimbegović, Fuad Husić, Rasija Ibrahimović i Idriz Hodžić posjetili su protekle sedmice opštine Rogatica i Višegrad.

 

 

 

 

 

Predstavnici Komisije za saradnju sa lokalnim zajednicama u BiH i inostranstvu Općine Novi Grad Sarajevo posjetili opštine Rogatica i Višegrad

 

Predstavnici Komisije za saradnju sa lokalnim zajednicama u BiH i inostranstvu Općinskog vijeća Općine Novi Grad Sarajevo Mirza Selimbegović, Fuad Husić, Rasija Ibrahimović i Idriz Hodžić posjetili su protekle sedmice opštine Rogatica i Višegrad.

Predstavnike Komisije u Opštini Rogatica primili su načelnik Opštine Tomislav Puhalac i načelnik Odjeljenja za privredu i društevene djelatnosti Darko Novaković. Tom prilikom dogovorene su konkretne aktivnosti koje će se realizirati u ovoj godini. Istaknuta je dosadašnja jako dobra saradanja dviju općina, te da će u 2016. godini planirati nastavak uspješne saradnje kroz konkretnije aktivnosti. Na sastanku je dogovoreno da se pripremi memorandum o saradnji koji će biti predložen na usvajanje općinskim vijećima Novog Grada i Rogatice. Delegacija se susrela i sa predsjednikom Skupštine Uzeirom Kurtićem, koji je iskazao podršku u saradnji koja mnogo znači za opštinu Rogatica, a naročito za povratničku populaciju.

Prilikom posjete Rogatici, članovi Komisije za saradnju sa lokalnim zajednicama u BiH i inostranstvu OV Novi Grad Sarajevo posjetili su Medžlis islamske zajednice Rogatica, gdje su razgovarali sa glavnim imamom Medžlisa Amel ef. Kozlićem. Efendija Kozlić je ovom prilikom istakao ličnu i zahvalnost povratnika na podršci koju im je pružila Općina Novi Grad Sarajevo, na čelu sa načelnikom mr. Semirom Efendićem. „Zahvalni smo na svakom vidu podrške, ali nam najviše znače posjete, nakon kojih će općinska administracija imati još bolji odnos prema povratnicima“, rekao je efendija Kozlić.

U opštini Višegrad delegaciju Općinske komisije Novi Grad ugostili su predsjednik Skupštine Suljo Fejzić i Brane Smiljić, predsjednik odbоra zа lоkаlni rаzvој i sаrаdnju sа оpštinаmа i grаdоvimа. Istaknuto je da je pored pomoći održivom povratku, kojim Općina Novi Grad Sarajevo pomaže i povratnike u opštinu Višegrad, potrebno planirati konkretnije aktivnosti koje će se provoditi u 2016. godini.

Predsjednik Komisije Mirza Selimbegović susreo se i sa načelnikom opštine Višegrad Slavišom Miškovićem. Tom prilikom Mišković je pozdravio saradnju i zahvalio se na posjeti, istakavši da će sa svoje strane pružiti punu podršku dogovorima nadležnih komisija i općinskih vijeća i da će u skorije vrijeme uzvratiti posejtu.

U povratku je delegacija posjetila selo Orahovce nedaleko od centra Višegrada i povratničku porodicu Tvrtković u zaseoku, gdje je u toku rekonstrukcija u ratu porušene džamije, na mjestu nekadašnje srednjovjekovne kule Tvrtkovića.

 

PRES SLUŽBA OPĆINE

 

 

Komentariši