SAKUPLJENO POLA IZNOSA

Prije dvije sedmice na molbu našeg Zambija objavili smo tekst o njegovoj MOLBI ZA ZAJAM.. Naime Zambi je pored niza teškoća i pored kredita kojeg kao žirant vraća riješio da počne sa riješavanjem egzistencije za svog sina u Rogatici. U kretkom roku već se sakupilo oko pola sume koja mu je potrebna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SAKUPLJENO POLA IZNOSA

 

Prije dvije sedmice na molbu našeg Zambija objavili smo tekst o njegovoj MOLBI ZA ZAJAM.. Naime Zambi je pored niza teškoća i pored kredita kojeg kao žirant vraća riješio da počne sa riješavanjem egzistencije za svog sina u Rogatici. U kretkom roku već se sakupilo oko pola sume koja mu je potrebna.

Akcija kao akcija je na neki način jedinstvena i kao takva privukla je pažnju. Neki su se odmah prijavili a neki će nadam se uzeti učešće u narednom periodu. Naravno ovakve akcije ne dotiču visokopozicionirane političare i njima slične kojima su puna usta povratnika i povratka, naprotiv njima ovo ljdska povratnička borba dođe kao povod za tračeve i podsmjehivanje…

Na sreću postoje i oni drugi ljudi, mali „veliki“ ljudi, humanisti. Postoje oni koji pomagajući drugima uvečavaju svoj imetak i hvala Bogu pa ima takvih i zahvaljujući njima ne sumnjamo da će i ova akcija uspjeti i da će u narednom periodu početi da se gradi još jedna povratnička kuća koja će u Podhridu jačati našu povratničku populaciju….

PODRŽIMO POVRATAK!

PODRŽIMO POVRATNIKE!

PODRŽIMO SEBE!

 

 

 

MOLBA ZA ZAJAM

Svrha

Zajam 3500 KM za kupovinu zemlje u Rogatici u naselju Podhrid, koji bih uredno vraćao pema dogovoru sa onima koji mi pozajme novac..

Parcela

Iznad moje kuće je živila porodica Džezo. Stariji su pomrli, rahmetli Suad ubijen i nađen u Paklenici, tako da je to imanje sad na najstarijoj kćeri iz porodice, na Muberi koja je udata za Enesa Korjenića koji je radio u TPR.. To imanje propada a meni to teško pada jer to imanje je pripadalo rahmetli dajđi mog rahmetli dede Ibrahim-bega. Rahmetli dajđa je bio babo rahmetli Razije Bijedić , koja je poslije rata tu živjela. Za to imanje me veže rodbinska ali i ona Podhridska, komšijska i ljudska nit.

Cijena

Porodica Korjenić mi je ponudila da kupim to imanje za 3000 maraka. Za ugovor mi je potrebno dodatnih 500 maraka a za prevod, kajt i grunt bi se nekako snašao.

Molba

Ja nisam trenutno u sitaciji da otkupim to imanje. Imanje nije veliko ali je za mene strateško. Molim vas da mi pomognete ako možete da to otkupim, očistim i zagradim da ta imovina dalje ne propada.

Posuđeni novac bih vratio

Vjerujte da nisam u mogućnosti sad da to kupim bez Vaše pomoći ali bi te pare vratio nakon 2 godine svima Vama po nekom redosljedu kako se dogovorimo.  Prije ne mogu, jer trenutno živim od 171 marku plate, vraćam i plaćam tuđe kredite. Znate da me je Hošibica uvalio u kredit i da plaćam kao žirant njegove rate, a to mi ističe tačno za dvije godine (ukupno 20 000 KM).

Nijet

Na toj imovini ako bih je otkupio napravio bih vremenom uz Allahovu pomoć mom sinu Erminu kuću i tako riješio njegovo stambeno pitanje.

Dragi moji Rogatičani

Mnogi Rogatičani su sticajem okolnosti prodali svoja imanja u Rogatici i njenoj okolini. Poslije toliko godina evo primjera da jedan Bošnjak ne prodaje imovinu i zemlju u Rogatici već naprotiv da zemlju kupuje. Ja, sam primjer da je Rogatica multietnička i da će ako Bog da takva i biti.  

Ja Vas još jednom molim ako ste u mogućnosti da mi pomognete u ovom iskrenom i hairli nijetu, jer bez Vas i Allahove pomoći neću uspjeti.

Pavica Emir Zambi

 

 

 

 

Komentariši