Ima li kraja lažima i podmetanjima?

Možda to i jeste logika mnogih Bosanaca i Hercegovaca a i ovog novinara, ali moja nije. Možda je logika mnogih, ne samo da uzmu pare koje im pripadaju po ugovoru, već i da uzmu i ono što im ne pripada, ali moja nije.

 

 

 

 

Ima li kraja lažima i podmetanjima?


Zar je tako teško prihvatiti da je neko napravio savez koji u jednoj godini izbori da sve muške reprezentacije idu na EP (U16, U18, U20 i seniori) i da u toj godini jedna selekcija bude 4. u Evropi a druga osvoji zlatnu olimpijsku medalju i da budemo PRVACI EVROPE?

Danas pričam sa novinarom ozbiljnog lista koji je objavio da sam u 2015. godini inkasirao više od 100.000 KM.
Pitam ga da li zna da je objavio LAŽ i da nigdje u izvještaju Nadzornog odbora ne stoji da sam inkasirao te pare?
On mi odgovara da to ne piše nigdje u izvještaju Nadzornog odbora ali da je to logika.
Kaže ako ste imali Ugovor u kojem stoji da imate 20% od svakog sponzorskog ugovora, a s obzirom da je u 2015. bilo cca. 900.000 KM sponzorskih ugovora, onda ste inkasirali cca. 180.000 KM.

(a zašto sam imao Ugovor u kome stoji da imam 20% od svakog sponzorskog ugovora – zato što je te 2010. Ugovor – generalni sponzor na prednjoj strani dresa ASA auto bio i izgledalo je nemoguće da neko nadje sponzora od 50.000 KM)

Možda to i jeste logika mnogih Bosanaca i Hercegovaca a i ovog novinara, ali moja nije.
Možda je logika mnogih, ne samo da uzmu pare koje im pripadaju po ugovoru, već i da uzmu i ono što im ne pripada, ali moja nije.

S ponosom mogu reći da nisam uzimao procenat 20% od sponzorskih ugovora a po Ugovoru koji sam imao. Nisam uzimao ni 10%, a ni 5%! Preko 700.000 KM zarađenih po Ugovoru nisam naplatio.

Nikada ovih pet godina nisam uzimao dnevnice koje mi pripadaju po zakonu, niti ikada naplatio i jednu jedinu KM vozeći privatni auto, putujući i skupljajući igrače širom Evrope.

Možda zaista zvuči ne logično ali ja sam radije, umjesto da sebi uzimam zarađene pare, okupljao reprezentacije tokom cijele godine i slao ih na najjače turnire širom Evrope.
A oni su mi to vratili najvećim blagom na svijetu, najvećim parama na svijetu.
12 učešća na Evropskim prvenstvima, učešće na Svjetskom prvenstvu za mjesec dana, zlatnom olimpijskom medaljom i zlatom kadeta na EP.
Zlatnu djecu, zlatne igrače imamo, najzlatnije u Evropi!

Nema tih para koje to mogu platiti!

Možda nije logično ali nije mi žao i opet bih uradio isto!

Harun Mahmutovic

 

 

Komentariši