Prvo takmičenje iz mehatronike za učenike osnovnih škola!

Ovo je u Bosni i Hercegovini, a ja mislim i u Evropi uopšte pa možda i „šire“, prvo takmičenje iz mehatronike za učenike osnovnih škola!!! Pobjednici su sva ova djeca jer kada bi bilo DRŽAVE oni bi ušli u historiju i bili zapamćeni kao prvi osnovci u takmičenju iz ove moderne i perspektivne oblasti…..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prvo takmičenje iz mehatronike za učenike osnovnih škola!

 

Danas sam sretna i ponosna! 


Dragi prijatelji, u mojoj školi, danas je održano prvo takmičenje iz mehatronike za učenike osnovnih škola sa područja opštine Novo Sarajevo. 


Ovo je u Bosni i Hercegovini, a ja mislim i u Evropi uopšte pa možda i „šire“, prvo takmičenje iz mehatronike za učenike osnovnih škola!!!


Pobjednici su sva ova djeca jer kada bi bilo DRŽAVE oni bi ušli u historiju i bili zapamćeni kao prvi osnovci u takmičenju iz ove moderne i perspektivne oblasti, ali nema veze – mi smo se družili, radovali i takmičili bez tenzija, bez svađe, bez ljutnje, a pokazali pamet – Lamija, Meša, Petar, Asija Davud, Zec, Ramiz i ostali… Bravo!

Hvala nastavnicima-mentorima, hvala predstavniku Općine Novo Sarajevo, hvala Marjanu Skubicu predstavniku FESTO-a iz Slovenije. Hvala mojim kolegama koji su mi pomogli u organizaciji takmičenja – Dejanu, Mirsadu, Heći i dir. Dini.

 

Irma

 

 

Komentariši