POZIV za uplatu zekata, sadekatu-l-fitr i članarine!

Prilika je ovo da pozovemo sve Rogatičane kako u Domovini tako i Dijaspori da svoj zekat i sadekatu-l-fitr uplate na blokove Rijaseta Islamske zajednice u BiH a uplatu možete izvršiti u našim džematima gdje se odvijaju ramazanske aktivnosti Rogatica, Kramer Selo, Kukavice i Novoseoci ili lično kod glavnog imama u Rogatici.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MIZ ROGATICA

POZIV za uplatu zekata, sadekatu-l-fitr i članarine!

 

 

Esselamu alejkum…

Medžlis islamske zajednice Rogatica, kako prethodnih godina, tako i ove godine organizira akciju prikupljanja zekata i sadekatu-l-fitra.

Prilika je ovo da pozovemo sve Rogatičane kako u Domovini tako i Dijaspori da svoj zekat i sadekatu-l-fitr uplate na blokove Rijaseta Islamske zajednice u BiH a uplatu možete izvršiti u  našim džematima gdje se odvijaju ramazanske aktivnosti Rogatica, Kramer Selo, Kukavice i Novoseoci ili lično kod glavnog imama u Rogatici.

Uplatom zekata i sadekatu-l-fitra na ovaj način prije svega, na ispravan način izvršavamo vjersku obavezu čišćenja svoga imetka davanjem zekata i čišćenja svoga posta od eventualnih nedostataka davanjem sadekatu-l-fitra, i naravno, podržavamo rad našeg Medžlisa IZ Rogatica sa svih naših 17 džemata: Rogatica, Kramer Selo, Novoseoci, Košutica, Batovo, Vragolovi, Rakitnica, Kukavice, Godimilje, Šetići, Živaljevići, Đedovići, Brda, Lubardići, Kovanj i Šljedovići.

Naše dosadašnje iskustvo, kada je u pitanju ova akcija, potvrdilo nam je hvala Bogu da su svi naši Rogatičani itekako svjesni svoje odgovornosti spram očuvanja Islama na ovim našim prostorima.

Upravo ta svijest naših Rogatičana, omogućava Medžlisu IZ Rogatica da svih ovih godina organizira sav vjerski život u našim džematima, a obzirom na uvjete rada, možemo reći na izuzetno kvalitetan način, kako tradicionalnih godišnjih mevluda, džuma namaza a hvala Allahu i u sve više naših džemata bajram namaza, zbog čega smo veoma ponosni.

Svoj zekat i sadekatu-l-fitr možete lično dostaviti u jedan od naših džemata kod džematskih imama, možete isti poslati u naše džemate preko svoje rodbine ili možete kontaktirati jednog od naših imama,

glavni imam u Rogatici Amel ef. Kozlić  na broj telefona 061/401-376 ,

i Senaid ef. Gačić na broj 061/344-512

ili na e-mail mizrogatica@rijaset.ba.

A ako niste u mogućnosti na ovaj način da izvršite ovu vjersku dužnost, možete to obaviti uplatom i na račun Medžlisa jednostavnim popunjavanjem uplatnice gdje ćete u svrhu uplate navesti zekat ili sadekatu-l-fitr ili oboje.

Račun za KM je 1602000022516536 a primalac Medžlis IZ Rogatica.

Takođe uplatu možete izvršiti i iz inostranstva po slijedećoj instrukciji:
Intermediary Bank: COMERZBANK AG
SWIFT CODE:COBADEFF
Beneficiary’s Bank: VAKUFSKA BANKA DD SARAJEVO
SWIFT CODE:VAKUBA22
Beneficiary: MEDŽLIS IZ ROGATICA
Adresa:Srpske sloge bb
IBAN:BA391601120000018885

Isto tako, ovom prilikom želimo napomenuti da je biti član Medžlisa IZ Rogatica vjerska i moralna dužnost svakog muslimana koji potiče sa naše opštine. Svojim članstvom postajete dio zajednice, postajete jedna od karika lanca koji predstavlja Medžlis IZ Rogatica.

Članarina je već godinama  osnovni prihod Medžlisa IZ Rogatica. To je naša investicija i za dunjaluk i za ahiret. To je jedan od garanata da neće doći do slabljenja šehadeta i naše vitalne snage, da neće utihnuti ezani, da se mektebska vrata neće početi zatvarati, da neće početi gasnuti radost ramazana i teravija.

Ovo je prilika da u ovom časnom mjesecu uputimo poziv svim džematlijama da uplate članarinu ali i zekat i sadekatu-l-fitre u naš medžlis, odnosno, naše džemate.

 

Prof. hadži Amel ef. Kozlić

Glavni Imam MIZ Rogatica

Komentariši