26 opština sa oko 2000 sportista na 53. MOSI

Spremanje za MOSI (1)

Iako je do početka 53. MOSI ostalo još dvadesetak dana Rogatica potpuno spreman dočekuje sportiste sa tromeđe Srbije, Crne Gore, BiH  koji će se od 13. do 17. jula nadmetati u 14 sportskih grana na najvećoj amaterskoj sportskoj smotri u jugoistočnom dijelu Evrope.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

26 opština sa oko 2000 sportista na 53. MOSI

 

ROGATICA – Iako je do početka 53. MOSI ostalo još dvadesetak dana Rogatica potpuno spreman dočekuje sportiste sa tromeđe Srbije, Crne Gore, BiH  koji će se od 13. do 17. jula nadmetati u 14 sportskih grana na najvećoj amaterskoj sportskoj smotri u jugoistočnom dijelu Evrope.

Održana je treća Skuprština igara na kojoj su izvršena imenovanja Rukovodstva takmičenja, Vrhovne sudijske komisije, Komisije za žalbe i disciplinske prekršaje, Bodovne komisije i Žirija za proglašenje najbolje ekipe u fer-pleju.Na ovogodišnjim igrama će učestvovati 26 opština sa oko 2000 sportista.

Ono što je bio jedan od mogućih problema članovi Organizacionog odbora su riješili na najbolji način pa će tako svi sportisti imati adekvatan smještaj u kućnoj radinosti i školskim prostorijama a i ishrana ssportista Iigostiju će biti na najvećem nivou u nekoliko ugostiteljskih objekata u gradu.

Radi nedostatka uslova na igrama u Rogatici neće biti natjecanja u kajaku kao ni plivanju a neće biti ni karatea jer se na nivou Karate saveza Srbije, Crne Gore, RS i BiH nisu mogli dogovoriti o načinu i sistemu takmičenja.

Takmičenje u atletici će definitifno održano na rogatičkom stadionu gdje će se uređuje šljakasta staza koja će zadovoljavati sve uslove za provođenje atletskih nadmetanja.Zbog nedostatka dovoljnog broja ekipa neće biti nadmetanja u tenisu za žene, ženskom šahu i ribolovu za žene.

Potvrđeno je i da će 53. MOSI u Rogatici pratiti bogat kulturno zabavni program pa će već poslije otvaranja igara 13. jula nastupiti OK Bend, sutradan će učesnike MOSI i građane Rogatice zabavljati Galija, trećeg dana na programu je nastup Partibrejkersa i u subotu 16. jula na sceni će biti Legende.

 

Komentariši