NAJAVA: Tradicionalna šehidska dova u Žepi 27 jula 2016

Obavještavamo javnost da će se 27. jula 2016. godine u 11:30h, ispred džamije šehida Mehmed-ef. Hajrića u Žepi, proučiti Šehidska dova, kojoj će prisustvovati i vrhovni poglavar Islamske zajednice reisu-l-ulema, Husein-ef. Kavzaović.

 

 

Sarajevo, 13. juli 2016. (MINA) – U saopćenju za javnost Uprave za vjerske poslove Rijaseta povodom obilježavanja godišnjice genocida nad muslimanima u Žepi, stoji:

Deklaracijom o Genocidu u Srebrenici koju je donio Sabor Islamske zajednice o obilježavanju godišnjice Genocida nad muslimanima Bošnjacima, te Fetve Vijeća muftija od 3. jula 2015. godine kojom je područje Srebrenice i Žepe proglašeno Šehitlucima genocida nad muslimanima Bošnjacima, a kojom je ustanovljena osnova za tradicionalno-vjersko obilježavanje godišnjice Genocida nad muslimanima Bošnjacima, te u skladu sa usvojenim Programom obilježavanja godišnjice Genocida nad muslimanima Bošnjacima koji je na prjedlog Reisu-l-uleme, ustanovilo Vijeće muftija na sjednici 30. juna 2016. godine, obavještavamo javnost da će se 27. jula 2016. godine u 11:30h, ispred džamije šehida Mehmed-ef. Hajrića u Žepi, proučiti Šehidska dova, kojoj će prisustvovati i vrhovni poglavar Islamske zajednice reisu-l-ulema, Husein-ef. Kavzaović.

Organizatori tradicionalne Šehidske dove su: Kancelarija reisu-l-uleme, Uprava za vjerske poslove, Muftijstvo goraždansko, MIZ Žep, Gazi Husrev-begova medresa i hadži Sinanova tekija iz Sarajeva.

Dobro nam došli!

Komentariši