Kenan Hreljić novi član mađarskog velikana

Mladi defanzivac Kenan Hreljić je novi član jedne od najvećih mađarskih ekipa MTK Budapesta. Kenan je sin Aide (Šetić) Hreljić (Rogatica) i Rame Hreljića (Višegrad) svojevremeno fudbaler koji je nastupa u nekoliko klubova u BiH… za one nešto starije Kenan Hreljić je unuk Mustafe Šetića…

 

 

 

 

Kenan Hreljić novi član mađarskog velikana

 

Kolonija bh. fudbalera u Mađarskoj je povećana za još jedno perspektivno ime

Mladi defanzivac Kenan Hreljić je novi član jedne od najvećih mađarskih ekipa MTK Budapesta. Riječ je o bivšem junioru sarajevskih klubova Slavije i Sarajeva, koji se snalazi na nekoliko pozicija u zadnjoj liniji.

 

Potpisao je ugovor na tri godine, gdje će nositi dres kluba koji je čak 23 puta bio prvak Mađarske. Pokrit će deficitarne pozicije u zadnjoj liniji koja je uzdrmana odsustvom brojnih važnih fudbalera.

Hreljić je rođen 1997. godine i do sada je igrao za sarajevske prvoligaše Sarajevo i Slaviju. Karijeru je započeo u sarajevskom niželigašu SAŠK Napretku, odakle je krenuo ekspresan uspon. Nakon što je Slavija ispala u Prvu ligu RS-a, MTK ga je angažovao, pa mladi fudbaler ističe da je ovo veliki iskorak u njegovoj karijeri. 

 

http://sport.ba

 

Komentariši