NAJAVA: 52. REGIONALNE POLJOPRIVREDNE IZLOŽBE R O G A T I C A 2016.

Billedresultat for ORGANIZIRA 52. REGIONALNU POLJOPRIVREDNU IZLOŽBU R O G A T I C A 2016.
OPĆINA ROGATICA – Pod pokroviteljstvom Ministarstva VANJSKE TRGOVINE I EKONOMSKIH ODNOSA BiH – ORGANIZIRA 52. REGIONALNU POLJOPRIVREDNU IZLOŽBU R O G A T I C A 2016.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
OPĆINA ROGATICA
Pod pokroviteljstvom Ministarstva VANJSKE TRGOVINE I EKONOMSKIH ODNOSA BiH
ORGANIZIRA
52. REGIONALNU
POLJOPRIVREDNU IZLOŽBU
R O G A T I C A 2016.
 
 
PROGRAM
-2 3.9.2016.godine (petak) u 19,00 sati, dvorana Skupštine opštine
stručna predavanja na aktualne teme iz područja poljoprivrede
– 24.9.2016.godine (subota) Na izložbenom prostoru Gradske tržnice u Rogatici:
-7,30 – 9,30 sati, prijam krumpira, skorupa – kajmaka i ostalih proizvoda,
-10,00 Sati, svečano otvaranje.
Zbog pojave zaraznih oboljenja goveda, ovaca i koza na području regije koju obuhvaća Regionalna poljoprivredna izložba zabranjeno je organiziranje izložbe priplodne stoke na izložbenom prostoru, u 2016. godini.
Ocjenjivanje priplodne stoke stručna komisija će izvršiti na imanjima kod uzgajivača u dane 17. i 2016/9/18. (Subota i nedjelja), u vremenu od 7,00 do 19,00 sati.
Nagrađivanje će se obaviti 2016/9/24. godine (subota) na Gradskoj tržnici, uz prezentaciju fotografija nagrađenih grla i stručne ocjene.
PRAVILA OCJENJIVANJA I NAGRAĐIVANJA
-U Govedarstvo: junice dobi preko 12 mjeseci, steone junice i krave od 1. do 4. laktacije, pojedinačno, s poznatim porijeklom, od proizvođača koji uzgajaju najmanje 3 rasplodna grla.
-U Ovčarstvo: dvizica i priplodne ovce u kolekcijama po 5 grla sa poznatim porijeklom, od proizvođača koji uzgajaju najmanje 50 priplodnih grla.
-U Kozarstvo: j arice i priplodne koze, u kolekcijama po 5 grla sa poznatim porijeklom, od proizvođača koji uzgajaju najmanje 50 priplodnih grla.
-U Konjarstva: g rla Bosansko-brdske i Arapske rase, kobile i pastusi, pojedinačno.
Pozivamo uzgajivače priplodne stoke da u vremenu u kojem će komisija vršiti ocjenjivanje budu prisutni na svojim imanjima.
– KROMPIR: s jemenski krumpir visokorodnih sorata, proizveden od strane registriranih proizvođača sjemena i merkantilni krumpir robnih proizvođača proizveden na površini većoj od 1 ha.
-SKORUP-KAJMAK: z rally domaći kajmak iz vlastite proizvodnje, u originalnoj ambalaži, u količini najmanje od 2 kg, uz potvrdu o provedenim obveznim mjerama za izlagače s područja općine Rogatica, a potvrdu o zdravstvenom stanju pošiljke – Obrazac 2A za izlagače s područja regije.
-IZLAGANJE TRADICIONALNIH DOMAĆIH PROIZVODA: od mlijeka, voća, pčelarski proizvodi uz Obrazac 2A, domaća kuhinja i proizvodi kućne radinosti ovog kraja. Za najbolje izlagače osigurane su novčane nagrade.
-Ceremonija Otvaranja D-HOPE projekta “Putevima tradicije Rogatica 2016.”, s prezentacijom proaktivnih programa.
-Prigodan Kulturno-zabavni program.
POZIVAMO POLJOPRIVREDNE PROIZVOĐAČE SA PODRUČJA OPĆINA: PALE, SOKOLAC, HAN PIJESAK, VIŠEGRAD, RUDO, ČAJNIČE, NOVO GORAŽDE, GORAŽDE, FOČA, FOČA / USTIKOLINA, KALINOVIK, ISTOČNI STARI GRAD, PALE / PRAČA I ROGATICA da uzmu učešće na ovoj manifestaciji.
ORGANIZACIONI ODBOR

Komentariši