ČESTITAM VAM DAN OSLOBOĐENJA HEROJ GRADA GORAŽDA

 

img_2304

Sejdic Ahmet – Čestitka povodom Dana općine Goražde

 

 

 

 

 

 

 

Čestitka povodom Dana općine Goražde

 

Dragi moji fb prijatelji iz ratnog Gorazda i ovog postdejtonskog nazovi mirnog dragi borci heroj grada GORAZDA dragi gradjani BOSANSKO PODRINJSKOG KANTONA sutra je Dan oslobodJenja Gorazda.

Proslo je punih 24 god.od velike pobjede branilaca civilizacije nad agresorima.

CESTITAM VAM DAN OSLOBODJENJA HEROJ GRADA GORAZDA.Posebno cestitam onima koji su kao borci dali doprinos odbrani i oslobadjanju.

Gorazde se i poslije oslobadjanja moralo dugo i krvavo moralo braniti i odbranilo se.U toj kao i svim odbranama najvise su dali sehidi i poginuli borci.Neka im je RAHMET I NEIZMJERNA HVALA za to sto su ucinili i neka vjecno zive u dzenetu ako Bog da.

Ono sto cu sa puno gorcine napisati a sto ne mogu da presutim jeste da porucim aktualnim institucijama i njihovim prestavnicima bajnim “patriotama”da svojim POCASNIM PAPIRIMA” ne ponistavaju vrijednosti sjajne i preteske borbe za BOSNU NA DRINI.Posebno ne kaljajte djela istinskih boraca i heroja a pogotovo onih koji nema medju zivima.

U proslosti je Opcina Gorazde po cudnim kriterijima prosula tih POCASNIH PAPIRA da su devalvirali i HEROJ GRAD i njegovu odbranu a sve po nakim “kriterijima ” njima znanim a da za 24 godine nije Pocasni gradjaninom posthumno proglasen ni Veliki ZAIM IMAMOVIC rahmeti.Sada tako nesto pocinje i KANTON RADITI.

Epa na tako nesto zelim poruciti SRAM VAS BILO .NE IGRAJTE SE SA KRVAVOM I SVETOM ISTORIJOM I DJELIMA VELIKIM vec svoje skromne moralne kvalitete zadrzite u vasim porodicama ako vam to dozvole.

BORBOM ZA ISTINU BORIMO SE BOLJU BUDUCNOST SVIH. SRETAN VAM DAN OSLOBODJENJA HEROJ GRADA NASEG GORAZDA.

 

Sejdic Ahmet

Komentariši