KROMPIR IZ Đedovića

JEDAN OD NJIH JE I NAŠ MEHMED OPRAŠIĆ KOJI NAM U RAZGOVORU REČE DA ĆE OVE GODINE U ĐEDOVIĆIMA NAĆI OKO 6 TONA KROMPIRA. UPRAVO RADI DOBROG RODA BIĆE GA DOSTA I ZA PRODAJU..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KROMPIR IZ Đedovića

 

Rogatički krompir pruža mnogo više nego što se na prvi pogled čini. Tačnije, ma koliko ovaj krompir izgledao isto kao i bilo koji drugi krompir u Evropi on ima jednu bitnu osobinu – od njega ne možete da napravite loše jelo.

Bilo šta da oslučite da pravite od rogatičkog krompira to će dobiti onu ponoću ukusa koja je karakteristična isklјučivo za prirodnu hranu. Kao da mu rogatička zemlјa pruža neke minerale kojih nema drugdje na Balkanu i u Evropi pa se krompiru vraća svježina koju je vjerovatno imao kada je napustio svoju Južnoameričku domovinu. Objašnjenje za ovu pojavu možda treba tražiti u činjenici da se u Rogatici ovaj krompir proizvodi na polјima koja se nalazi na preko 1.000 metara nadmorske visine što su uslovi koji bar liče na one iz domovine krompira.

 Specifičnost njegovog ukusa možda leži i u činjenici da se ne prska protiv plamenjače i drugih bilјnih bolesti, a u razvijenim zemlјama ga prskaju i po deset puta. Sve to znaju i Rogatičani ali i kupci koji rogatički krompir cijene veoma mnogo. 

 

Zbog toga se pravi rogatički krompir može kupiti samo kod Rogatičana i u okolnim mjestima ako dobro poznajete trgovca.

JEDAN OD NJIH JE I NAŠ MEHMED OPRAŠIĆ KOJI NAM U RAZGOVORU REČE DA ĆE OVE GODINE U ĐEDOVIĆIMA NAĆI OKO 6 TONA KROMPIRA.

UPRAVO RADI DOBROG RODA BIĆE GA DOSTA I ZA PRODAJU

TELEFON I KONTAKT

MEHMED OPRAŠIĆ

VOGOŠĆA

061 504 932

033 481 933

Komentariši